محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .
طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی، درجه یک و خوشمزه
عکس پروفایل ماه رمضان
طرز تهیه شربت
مواد لازم برای شربت:
- شکر 2 فنجان
- آب یک فنجان
- گلاب 2 قاشق سوپخوری
- زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
- آبلیمو یک قاشق مربا خوری
دستور تهیه شربت:
به گزارش سایت طبتاج آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.
طرز تهیه زولبیای خوشمزه خانگی
مواد لازم:
- نشاسته 200 گرم
- ماست 180 گرم
- آرد 20 گرم
- زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری
- روغن جامد یک قاشق چایخوری
- جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
- آب یا گلاب یک قاشق سوپخوری
دستور تهیه زولبیا:
نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود.
سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم.
در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.
زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.
نکته: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.
طرز تهیه بامیه درجه یک
مواد لازم:
- آرد 200 گرم
- آب 300 گرم
- تخم مرغ 3عدد
- روغن جامد یک قاشق سوپخوری
- شکر نیم کیلو
- نمک یک سوم قاشق چایخوری
- آب 150 گرم
- آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
- گلاب کمی
دستور تهیه بامیه:
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید.
سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود.
برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.
برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند.
بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.
زولبیا و بامیه، مضر یا مفید؟
زولبیا و بامیه از شیرینیهای ویژه ماه رمضان هستند که در کنار نان، پنیر، سبزی و… سر سفره افطار خودنمایی میکنند
معمولا سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح میشود، این است که مصرف این شیرینیها چه مقدار مجاز است؟ درحالی که باید گفت مقدار مجازی برای مصرف آنها، تعریف نشده است و بهطور کلی هر چه این شیرینیها کمتر مصرف شوند، بهتر است.
از آنجا که مصرف فراوان زولبیا و بامیه در ماه رمضان به صورت عادت درآمده و با توجه به تقاضا به بازار عرضه میشود، بهتر است مصرفکنندگان این شیرینی، نکاتی را درباره آن به خاطر داشته باشند.
در ماه رمضان معمولا فعالیت بدنی کمتر و نظم وعدههای غذایی و حجم غذا نسبت به سایر ماهها نیز متفاوت است، بنابراین خوردن زولبیا و بامیه در افرادی که مستعد اضافهوزن و چاقی هستند، میتواند باعث دریافت انرژی مازاد و افزایش وزن شود.
همچنین مصرف آنها در افرادی که دچار مشکلات متابولیسم، افزایش قندخون و بالا بودن کلسترول هستند، میتواند باعث تشدید مشکلاتشان شود.
البته این فقط یک روی سکه است، طرف دیگر آن، کیفیت مواد تشکیلدهنده آنهاست. مثلا برای طبخ زولبیا و بامیه باید آنها را در مقدار زیادی روغن غوطهور کرد. طبیعتا با این روش طبخ، علاوه بر افزایش دمای روغن که گاه به حرارت جوش هم میرسد، مقدار زیادی از روغن به دلیل وجود آرد، جذب آن میشود و در نهایت کالری آن افزایش مییابد.
علاوه بر این، با آنکه برخی از روغنها را میتوان تا دمای حدود 250 درجه سانتیگراد حرارت داد اما در سلامت روغنها دو مساله دما و زمان طبخ مطرح است؛ هر چه مدت طبخ و حرارت بالا باشد، احتمال اکسیدشدن روغن و تولید ترکیبهای سرطانزای اسیدهای چرب ترانس در آن افزایش مییابد.
از سوی دیگر با توجه به گرانی موجود و قیمت مواداولیه و دستمزد کارگران و… به نظر نمیرسد در اکثر موارد، بهداشت در تهیه این ماده غذایی رعایت شود.
از طرفی عرضه و فروش زولبیا و بامیه ها در کنار پیاده روها و خیابانها هم مشکل دیگری است که بر شدت نگرانی ها دامن میزند. معمولا خرید این نوع شیرینیها به دلیل آلودگیای که دارند، کار عاقلانه ای نیست اما متاسفانه قیمت ارزانتر آنها نسبت به زولبیا و بامیه هایی که در قنادیها به فروش میرسد، باعث شده این نوع از شیرینیها در کنار خیابان نیز به فروش برسند اما واقعیت این است که هر چه این شیرینیها با قیمت ارزانتری عرضه شوند، این سوال مطرح می شود که از چه موادی در تهیه آن استفاده شده است.
البته باید خاطر نشان کرد گرانی یک ماده غذایی هم صرفا نشانه کیفیت بالای آن نیست. هرچند برخی خانمها هم در منزل این شیرینی را با مواداولیه باکیفیت تهیه میکنند اما باید گفت در علم تغذیه، زولبیا و بامیه ماده غذایی مفید تلقی نمیشوند.
البته در میان زولبیا، بامیه و حتی گوشفیل، بهتر است 1 تا 2 عدد بامیه را انتخاب کنید، آن هم از نوع کوچک که واحد مشخصی از کالری دارد.