Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

 اختلال تماشاگری جنسی یا چشم چرانی چیست ؟چه علائم دارد و راه‌ درمانی آن چیست؟



اختلال تماشاگری جنسی ,تماشاگری جنسی,چشم چرانی یا اختلال تماشاگری جنسی

اختلال تماشاگری جنسی

 

به گزارش سایت طبتاج  در اختلال تماشا گری جنسی شخص مبتلا از این که به اشخاص عریان نگاه کند، لذت جنسی می برد. بگونه ای که شخص برای نگاه کردن حس اجبار می کند. شخص ممکن است با پرسه زدن در نزدیکی منازل ، دستشویی های عمومی، پشت پنجره ها و در ها، تلاش کند زنانی که لباسشان را تعویض می کنند یا به هر نحوی عریان هستند را ببیند. این اختلال در واقع نوع شدیدی از چشم چرانی است.

بتلایان به تماشاگری جنسی از انجام یک عمل جنسی ممنوع ارضا می شوند. همینطور تماشاگر جنسی، مثل عورت نما معمولاً بی آزار است و اگر دیده شود، پا به فرار می گذارد. با این وجود در مواردی، معمولاً پس از احساس تحریک با برانگیختگی شدید، تماشاگر جنسی حضور خویش را بر ملا می کند.

 

اختلال تماشاگری جنسی ,تماشاگری جنسی,چشم چرانی یا اختلال تماشاگری جنسی

چشم چرانی یا اختلال تماشاگری جنسی

 

دلیل ابتلا به اختلال تماشاگری جنسی

در ابتلا به اختلال تماشا گری جنسی عوامل مختلفی میتوانند دخیل باشند، مثل:سابقه ی آزار جنسی در دوره ی کودکی، اثرات سوء استفاده مواد، افزایش بی اندازه میل جنسی و اشتغال ذهنی زیاد در رابطه با مسایل جنسی. بین این اختلال و اختلال وسواس جبری هم رابطه وجود دارد ، به شکل اجبار ذهن برای نگاه کردن دیگران و انجام عمل خود ارضایی.

 

ملاک های تشخیصی برای اختلال تماشاگری جنسی

شخص مبتلا به اختلال تماشاگری جنسی طی یک دوره حداقل ۶ ماهه، از طریق مشاهده شخص بی خبری که عریان، در حال معاوضه لباس یا رابطه جنسی است، تحریک جنسی شدید و مکرر می شود و این رفتار با خیال پردازی ، امیال قوی و رفتارهایی همراه است.

 

خیال پردازی ها یا امیال قوی جنسی در بیمار مبتلا به اختلال تماشاگری جنسی، باعث تخریب عملکرد اجتماعی، شغلی و دیگر جنبه های مهم زندگی شخص می شود.

 

شخصی که دچار تحریک جنسی می شود یا طبق میل جنسی قوی عمل می کند، باید لااقل ۱۸ سال سن داشته باشد تا مبتلا به این اختلال تشخیص داده شود.

 

افرادی که به اختلال تماشاگری جنسی مبتلا هستند دو گروه اند؛ یکی گروهی که تا حدی ازادانه به این تمایل پارافیلیک اقرار می کنند و دیگری گروهی هستند که هرگونه تحریک جنسی بر اثر مشاهده برهنگی یا روابط جنسی افراد دیگر را انکار می کنند.

 

اختلال تماشاگری جنسی ,تماشاگری جنسی,چشم چرانی یا اختلال تماشاگری جنسی

تماشاگری جنسی

 

سازمان بهداشت جهانی ملاک های زیر را برای انحراف جنسی چشم چرانی ( اختلال تماشاگری جنسی) دارد:

 

۱- شخص تمایلی مداوم یا مکرر برای تماشای رابطه جنسی سایرین یا اعمال خصوصی مثل درآوردن لباس دارد که همراه با تحریک جنسی و خودارضایی است

 

۲- ملاک های کلی اختلال رجحان جنسی باید موجود باشند:

 

– شخص بطور مکرر دچار امیال یا تخیلات جنسی عمیق مربوط به فعالیت ها با اشیاء غیر عادی میشود.

 

– شخص طبق این امیال غیرعادی عمل می کند یا بر اثر آن ها به میزان زیادی دچار ناراحتی می شود.

 

– رجحان غیرعادی شخص حداقل ۶ ماه دوام یافته است.

 

اختلال تماشاگری جنسی ,تماشاگری جنسی,چشم چرانی یا اختلال تماشاگری جنسی

درمان اختلال تماشاگری جنسی

 

درمان اختلال تماشاگری جنسی

درصورتی که شخص مبتلا به علت میل شدید جنسی دست به این کار می زند با مصرف دارو های کاهند تستوسترون میتواند این علایم این اختلال را کاهش دهند.

 

در صورت علت روانی با دریافتن دلیل آن با کمک پزشک میتواند به درمان خویش کمک کند.

 

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی