محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .
چگونه سکس و رابطه جنسی بی خطری داشته باشیم؟
به گزارش سایت طبتاج عفونت منتقله جنسی یا STD همانطور که از نامش پیداست؛ عفونتی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می شود. جالب است بدانید حتی لمس کردن نیز می تواند موجب شیوع این بیماری از طریق پوست شود!
به طور کلی عفونت های منتقله جنسی تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند. هر ساله فقط در آمریکا ۲۰ میلیون نفرمبتلا به STD تشخیص داده می شوند، با این حال تعداد بسیاری از این عفونت ها درصورت رعایت نکات بهداشت جنسی؛ قابل پیشگیری هستند.
تنها راه تضمین شده برای مبتلا نشدن به عفونت های منتقله جنسی عدم برقراری رابطه جنسی است که برای اکثرمردم راه حلی منطقی به نظر نمی رسد. بنابراین بهترین راه روی آوردن به روش هایی است که امکان ابتلا به STD راحین برقراری رابطه جنسی کاهش می دهد.
مراقبت قبل از رابطه جنسی
موثرترین روش پیشگیری از STD قبل از برقراری رابطه جنسی آغاز می شود. در ادامه به توضیح این روش ها می پردازیم:
به همسر خود وفادار باشید و از داشتن شرکای جنسی متعدد خودداری کنید.
با همسر خود درباره تجربه های جنسی گذشته خود صادقانه صحبت کنید.
قبل از رابطه جنسی هر دو نفر باید آزمایش دهید.
زمانی که تحت تاثیر الکل یا مواد مخدر هستید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید.
واکسیناسیون در برابر ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) و هپاتیت B (HBV) را فراموش نکنید.
با همسرتان درباره سلامت جنسی خود صحبت کنید. طبیعتا همه از اینکه مبتلا به عفونتند، مطلعنیستند بنابراین انجام آزمایش قبل از رابطه جنسی بسیار ضروری است.
اگر تشخیص داده شد که به STD مبتلا هستید حتما این موضوع را با همسر خود درمیان بگذارید تابتوانید تصمیمات آگاهانه ای بگیرید.
همچنین باید صراحتا از شریک جنسی خود بخواهید اگر به این بیماری مبتلاست حقیقت را به شما بگوید.
تمرین رابطه جنسی امن
داشتن رابطه جنسی امن به معنی استفاده از محافظی از جنس لاتکس یا پلی اورتان برای هر نوع رابطه جنسیاست و می تواند شامل موارد زیر شود:
استفاده از کاندوم مردانه یا زنانه
شستن بدن بعد از رابطه کمک می کند هر نوع ماده عفونی از روی پوست پاک شود. به ویژه زنان باید بعد از رابطهجنسی ادرار خود را تخلیه کنند تا احتمال ابتلا به عفونت ادراری کاهش یابد.
استفاده صحیح از کاندوم
زمانی که از کاندوم یا سایر محافظ ها استفاده می کنید، الزامی است که به دستورالعمل نوشته شده روی جعبهدقت کنید. استفاده درست از کاندوم تاثیرگذاری آن را افزایش می دهد. به همین منظور موارد زیر را رعایت کنید:
تاریخ انقضا را بررسی کنید
مطمئن شوید بسته کاندوم دارای پلاستیک حبابی است و سوراخ نشده.
کاندوم را به درستی قرار دهید.
نوک کاندوم را خالی بگذارید.
قبل از اینکه رابطه را آغاز کنید کاندوم را بپوشید.
از روان کننده های مخصوص جنس کاندوم استفاده کنید.
بعد از رابطه جنسی کاندوم را نگه دارید تا نلغزد.
کاندوم را به درستی بیرون آورده و دور بیندازید.
هرگز بعد از اینکه کاندوم را بیرون آوردید، دوباره نپوشید.
هرگز یک کاندوم استفاده شده را مجددا استفاده نکنید.
خطرات احتمالی
کاندوم ها و سایر محافظ ها، در جلوگیری از تبادل عفونت ها بسیار کارآمد هستند. آنها همچنین میزان تماسپوستی را کاهش می دهند و از ابتلا به بیماری هایی که از طریق لمس منتقل می شوند، جلوگیری می کنند.
با این حال این محافظ ها کاملا از انتقال بیماری ها جلوگیری نمی کنند. سیفلیس، تبخال و HPV عفونت هاییهستند که از طریق تماس پوستی منتقل می شوند.
اگر شریک جنسی شما به تبخال تناسلی مبتلا است باید برای اطلاع از روش های جلوگیری به یک متخصص مراجعهکنید تا از ابتلا به این بیماری و انتقال آن به دیگران جلوگیری شود.
اما این روش تبخال و عفونت را درمان نمی کند. باید بدانید تبخال تناسلی حتی اگر تبخال فعالی نداشته باشید؛ قابل انتقال است.