محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .
چگونه بی خوابی را درمان کنیم؟+ راهنمایی کامل
به گزارش سایت طبتاج در مورد بی خوابی چه می دانید؟ افراد زیادی با مراجعه به پزشک از این مشکل، شکایت دارند و اذعان می دارند که ساعت های زیادی را باید در رخت خواب بیدار بمانند تا خواب به سراغشان بیاید. آیا با عوارض بی خوابی آشنایی دارید؟ راه های درمان آن را می شناسید؟
بی خوابی چیست؟
عوامل متعددی در بیدار ماندن شبانه و از این پهلو به آن پهلو چرخیدن وجود دارد.خواه می خواهد دلواپسی در مورد شغل باشد یا استرس در مورد نگرانی های مالی و یا فقط یک بی خوابی ساده. زمانی که نمی توانید بخوابید، پیامد جدی آن، احساس کسالت و خواب آلودگی در صبح روز بعد می باشد.
خواب یکی از مهم ترین عوامل در حفظ سلامت بدن است. طبق مطالعه ای که در مجله پزشکی خواب بالینی انجام گرفت، داشتن خواب مناسب و کافی – حداقل هفت ساعت در شب – می تواند منجر به کاهش فراموشی، احساس افسردگی و مشکلاتی در پردازش ایده ها شود. مشکلات مربوط به خواب می تواند منجر به افزایش وزن و ابتلا به بیماری شود. داشتن مشکل خواب نیز پیامدهایی دارد از جمله کاهش راندمان کاری، عقب ماندن از انجام کارها، اتفاقات مربوط به کار و هزینه های زیاد مراقبت های پزشکی.
اگر چه به نظر می رسد بسیاری از افراد برای داشتن یک خواب راحت، دست و پنجه نرم می کنند، اما مشکل در خوابیدن و مسائل مربوط به آن، طبیعی نیستند و باید مورد توجه قرار بگیرد. آیا همین که چشم ها بسته باشند، کافی است؟ سعی کنید از این 20 راهکار درست برای داشتن خواب طبیعی و حل اختلالات خواب خود استفاده کنید. این راهکارها به شما کمک می کنند تا در شب هایی که نمی توانید بخوابید، خواب شبانه خوبی داشته باشید و بدن شما از این لحاظ، از شما تشکر خواهد کرد!
قادر به خوابیدن نیستید؟ این احتمالا می تواند نوعی از بی خوابی باشد
آیا می دانستید که یک نفر از پنج نفر، در مراحلی از دوران زندگیشان، از این عارضه رنج می برند؟ در واقع، یکی از رایج ترین نگرانی هایی که از بیماران می شنوم این است که “آقای دکتر، من نمی توانم بخوابم. ” بی خوابی ” چیست؟ نوعی اختلال خواب است که می تواند کیفیت زندگی و سلامت شما را کاهش دهد. برخی از افراد مبتلا به بی خوابی مشکل به خواب رفتن دارند و دیگران چندین ساعت با این مشکل روبرو هستند.
بی خوابی یعنی به سختی به خواب رفتن که حداقل سه بار در هفته و حداقل به مدت یک ماه اتفاق می افتد. گرچه مطالعات نشان می دهند که بی خوابی شدید تا چهار سال هم به طول می انجامد. بزرگسالان حدود هفت ساعت و بچه ها حدود نه ساعت به خواب شبانه نیاز دارند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان خواب کاملی در شب ندارید، ممکن است از این عارضه رنج ببرید و خواسته باشید که با تغییر نوع تغذیه و سبک زندگی خود، از زندگی لذت ببرید.
انواع این عارضه
دو نوع بی خوابی اصلی وجود دارد: حاد و مزمن. بعضی نیز دچار بی خوابی کوتاه و گذرا می شوند که علائم این عارضه، کمتر از یک هفته به طول می انجامد.
بیخوابی حاد
بی خوابی حاد به عنوان بخشی کوتاه از مشکل خوابیدن تعریف می شود و معمولا بدون نیاز به انجام درمان، حل می شود. این نوع بی خوابی می تواند بر اثر بروز یک اتفاق استرس زا یا وارد شدن آسیبی به فرد باشد.
بی خوابی مزمن
بی خوابی مزمن به مدت طولانی تری، به درازا می کشد و معمولا به عنوان مشکل خوابیدن به مدت حداقل سه شب در هفته تعریف می شود که سه ماه یا بیشتر نیز طول می کشد. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا فرد با بی خوابی مداوم و مزمن مبارزه می کند.
نشانه های بی خوابی
معمولا افراد مبتلا به این عارضه، حداقل یکی از این علائم رایج را دارند:
- زمان زیادی طول می کشد تا بتوانند بخوابند
- بیدار شدن بطور مداوم در اواسط شب
- نداشتن خواب کامل
- نداشتن یک خواب نیرو بخش (بعد از خواب، سرحال نیستند)
- بیدار ماندن های طولانی مدت در اواسط شب
- عدم توانایی در خوابیدن به علت بیدار شدن در اواسط شب
- خیلی زود از خواب بیدار شدن و عدم توانایی در خوابیدن
- خستگی و اختلال شناختی بر اثر کم خوابی
- بروز مشکل در رابطه با شغل و مدرسه و روابط شخصی در نتیجه کم خوابی
علل این عارضه
شرایط و گزینه های متعدد سبک زندگی، می توانند منجر به این مشکل شوند. با توجه به تحقیقات منتشر شده در مجله افسردگی و اضطراب، شواهدی وجود دارد که منجر به این عارضه می شود از جمله:
- اختلال بیش فعالی در حوزه های شناختی
- ترشح غدد درون ریز
- دامنه های رفتاری و عصبی
بدین معنی که هیچ مکانیسمی به تنهایی موجب بی خوابی نمی شود، به همین دلیل، یک نوع درمان برای همه موثر واقع نمی شود.
شایع ترین شرایط و عوامل سبک زندگی که باعث این عارضه می شوند عبارتند از:
- استرس و اضطراب
- درد، مانند درد پشت
- تکرر ادرار و نیاز به ادرار کردن در شب
- بالا رفتن دمای بدن
- آپنه خواب
- آرتروز
- آسم
- سندرم پای بی قرار
- مشکلات گوارشی
- آلرژی یا شرایط تنفسی
- شب کاری و یا کار شیفتی
- مصرف الکل و مواد مخدر
- شرایط عصبی مانند بیماری پارکینسون
- مصرف برخی از داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی، داروهای روان گردان، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد انعقاد، استروئید ها و آگونیست های دوپامین
بی خوابی در میان زنان به ویژه با شروع قاعدگی یا یائسگی و در افراد مسن شایع تر است. سایر عوامل بی خوابی شامل اختلالات خاص دارویی، اختلالات روانی، درد و انجام کارهای شبانه است.
20 درمان طبیعی برای درمان بی خوابی
اگر نمی توانید بخوابید و از این مشکل رنج می برید، نگاهی به این 20 درمان طبیعی بیندازید. بسیاری از این درمان ها، به اصطلاح، به بهداشت خواب شما کمک کرده و آن را بهبود می بخشد. به عبارت دیگر، ایجاد الگوهای مختلف و عادات خواب خوب، برای داشتن یک خواب شبانه با کیفیت بالا و همچنین بالا بردن سطح هوشیاری روزانه شما، لازم و ضروری می باشد.
1- تنظیم دمای مناسب
اتاق خیلی گرم، باعث تعریق شما می شود، در حالی که دمای فوق العاده سرد نیز شما را به لرز می اندازد. دمای بین 60 و 73 درجه فارنهایت، دمای مناسبی است. درجه حرارت کمی خنک به کاهش دمای داخلی بدن کمک کرده و باعث خواب آلودگی و داشتن خوابی لذت بخش، در تمام طول شب می شود.
2- تنظیم نور و صدا
برای مبارزه با بی خوابی، نور چراغ ها را حداقل 30 دقیقه قبل از اینکه به خواب بروید، کم کنید. صداهای اضافی، چراغ ها و چیزهایی که باعث حواسپرتی می شوند، را خاموش کنید. پنکه را روشن کنید، موزیک آرام بخشی پخش کنید و یا با قرار دادن پنبه در گوش ها، شرایط محیط را برای یک خواب راحت تنظیم کنید. سعی کنید این برنامه را مرتب انجام دهید تا به بدن خود بگویید که اکنون وقت آن است که بخوابید و این کار، به داشتن یک خواب شبانه آرام، کمک خواهد کرد.
3- استفاده از روغن های اصلی
ترکیب روغن های اصلی و یا آروماتراپی، روشی ایمن، طبیعی و درمانی است که بدن شما را به آرامش می رساند. من عاشق استفاده از روغن اسانس اسطوخودوس و روغن بابونه رومی هستم تا بتوانم در شب هایی که نمی توانم بخوابم، آرام به خواب بروم.
مطالعات نشان می دهند که روغن اسطوخودوس می تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد، بی خوابی را از بین ببرد و به عنوان آرام بخش طبیعی عمل کند. همچنین تحقیقات انجام شده حاکی از خواص آرامش بخش و ضد استرس بابونه دارد که میتوان به صورت چای، تنتور یا نوعی از روغن های اصلی مورد استفاده قرار بگیرد.
استنشاق بخارات بابونه اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان اضطراب و افسردگی توصیه می شود. به همین دلیل از روغن بابونه در ترکیب بسیاری از شمع ها، محصولات آروماتراپی و ماساژ، استفاده می شود.
توصیه من این است که روغن خالص را با روغن حامل مانند روغن بادام یا نارگیل رقیق کرده و سپس ترکیب آن را روی بالش خود اسپری کنید یا آنرا بر روی گردن خود بمالید یا می توانید فقط چند قطره از آن را به یک دستگاه بخار اضافه کنید تا عطر آن، اتاق را پر کند.
4- ذهن خود را آرام کنید
برای کمک به غلبه کردن بر مشکلات خواب خود، یک یا دو ساعت قبل از خواب، به جای اینکه بخواهید با جبر و زور به خواب بروید، یک رمان خوب یا کتابی که باعث رشد معنوی شما می شود را مطالعه کنید. این تمرین به بدن شما اجازه می دهد تا به آرامش برسید. اما از خواندن کتاب های هیجان انگیز و تحریک کننده مغز، خودداری کنید – شما می خواهید با آرامش به خواب بروید نه اینکه بیدار بمانید تا ببینید صفحات بعدی کتاب، چه می گویند!
این عاملی کلیدی برای کاهش استرس، مخصوصا قبل از خواب است. برای اکثر افرادی که رژیم غذایی نیز دارند، استرس، باعث اختلال خواب می شود و نقشی اصلی در بیدار نگه داشتن شما در شب می باشد – ذهن شما به طور دائم در حال تفکر است و شما ظاهرا قادر به ساکت کردن مغز خود نیستید.
5- از مصرف شکر و کربوهیدرات های ساده، در انتهای شب پرهیز کنید
خودداری از خوردن شیرینی های شیرینی، شکلات، کربوهیدرات های ساده، آب میوه یا میوه هایی با گلیسمی زیاد قبل از خواب، باعث افزایش انرژی نیز می شوند و شما از گرسنگی بیدار می شوید و به معنای واقعی کلمه، باعث افزایش مشکل نخوابیدن می شوید. زیرا این مواد می توانند قند خون را افزایش دهد. در عوض، کمی پروتئین با سبزیجات یا مقدار کمی کربوهیدرات پیچیده با پروتئین بخورید که باعث ترشح هورمون ملاتونین می شوند و به شما کمک می کنند که سریع به خواب بروید!
برخی افراد با مصرف برخی از میوه ها قبل از خواب، مشکلی ندارند، اما می توانید میان وعده خود را با ترکیبی از موادی که ملاتونین و پروتئین بالایی دارند، تهیه کنید تا خواب شما را مختل نکنند یا باعث شوند تا در اواسط شب بیدار شوید. برخی از تنقلات خوشمزه که قبل از خواب می توانید بخورید عبارتند از:
- نصف موز با کره بادام بر روی یک تکه نان جو
- هوموس با هویج، خیار یا کرفس
- برش های سیب و کره آفتابگردان
- یک مشت کوچک بادام هندی، 4/1 فنجان میوه خشک با مقداری کلوچه
وسایل الکترونیکی را از رختخواب خود دور نگه دارید
تماشای تلویزیون در رختخواب و پاسخ دادن به ایمیل های کاری در اواخر شب ، باعث فریب دادن مغز شما میشود که آیا رختخواب مکانی است برای انجام دادن کارها یا محلی است برای استراحت پس از یک روز کاری طولانی! برنامه های شبانه تلویزیون را در اتاق نشیمن تماشا کنید و با حذف وسایل الکترونیکی از اتاق خواب خود، آنجا را به فضایی آرامش بخش تبدیل کنید.
6- یک برنامه خواب منظم داشته باشید
یکی دیگر از عوامل کلیدی در داشتن یک خواب خوب، داشتن یک ریتم مناسب شبانه روزی و یکی بودن آن با برنامه منظم خواب حتی در تعطیلات آخر هفته! می باشد. به این ترتیب، بدن شما برای رفتن به تخت خواب و بیدار شدن در یک ساعت معین آماده می شود. همچنین با داشتن یک برنامه منظم، به راحتی می توانید بخوابید و به طور طبیعی از خواب بیدار شوید. هدف از برنامه منظم خواب، به طور متوسط هشت ساعت خواب با کیفیت در شب است.
7- محدود کردن مصرف کافئین بعد از 12 شب
آیا می دانید که اثرات کافئین تا 12 ساعت طول می کشد و به طور جدی باعث اختلال خواب می شود؟ اگر نمی توانید شب ها بخوابید، از نوشیدن قهوه در اواسط بعد از ظهر و یا حتی مصرف زیاد کافئین خودداری کنید. در واقع ، با بررسی دو آزمایش به صورت تصادفی، معلوم شد که حذف کافئین برای یک روز، باعث بهبود کیفیت خواب و طولانی شدن خواب شد. به جای مصرف کافئین، از یک جایگزین دیگر، مانند نوشیدنی های بدون کافئین در طول روز استفاده کنید.
من عاشق اسموتی گشنیز و زنجبیل هستم، به اضافه خیار و زنجبیل تازه. به جای استفاده از کافئین و محروم شدن از یک خواب خوب، از این اسموتی که انرژی شما را افزایش می دهد، استفاده کنید.
8- ورزش صبحگاهی
هجوم اندورفین ها بعد از یک ورزش سخت، لذت بخش است تا جایی که مانع از خوابیدن شما در شب می شود. سعی کنید برنامه ورزشی خود را به صبح ها تغییر دهید تا شب، راحت تر بخوابید. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که ورزش، به طور موثری، مشکلات خواب را کاهش می دهد و علائم بی خوابی را درمان می کند.
9- خواندن مجله قبل از خواب
وقتی نمی توانید بخوابید، اغلب اوقات، افکار خودمان مانع از خوابیدن ما می شوند. قبل از خواب و خاموش کردن چراغ، به جای گشت و گذار در مسائلی که درون مغزتان وجود دارد، مجله مطالعه کنید. این نوعی روش درمانی برای مواجه نشدن با مسائل مزاحمی است که باعث بی خوابی در شما می شود.
10- خوردن مواد غذایی حاوی ملاتونین و مواد غذایی تولید کننده ملاتونین
ملاتونین یکی از عوامل اصلی برای داشتن یک چرخه طبیعی و سالم خواب است. بنابراین خوردن ترکیبی از میوه ها و کربوهیدرات های خاصی که حاوی ملاتونین یا تریپتوفان هستند و در تولید ملاتونین شرکت دارند، به شما کمک می کنند تا بخوابید.
توصیه من خوردن یک وعده غذایی سنگین و یا خوردن مقدار زیادی از میوه های شیرین دقیقا قبل از خواب نیست، اما این موارد را برای شام و یا به عنوان یک عصرانه، یک ساعت قبل از خواب، برای افزایش تولید ملاتونین و داشتن یک خواب خوب، می توانید استفاده کنید.
غذاهایی که حاوی ملاتونین هستند، عبارتند از:
- موز
- گیلاس سیاه
- فرنی جو دوسر
- برنج
- زنجبیل
- جو
- گوجه فرنگی
- تربچه
برای تولید سروتونین و در نتیجه ملاتونین، توصیه می شود که غذاهای حاوی تریپتوفان را به عنوان عصرانه بخورید:
- محصولات لبنی
- آجیل
- ماهی، مرغ، بوقلمون
- دانه های سبز
- لوبیا و پالس
- برنج (برنج سیاه ، قهوه ای یا قرمز بهترین هستند)
- تخم مرغ
- دانه های کنجد
- دانه های آفتابگردان
نکته: اکثر مردم متوجه این نکته می شوند که با مصرف 15 تا 20 گرم کربوهیدرات در تنقلاتی که به عنوان عصرانه می خورند، خواب بهتری دارند؛ با این حال، بعضی افراد نیز با مصرف کربوهیدرات به عنوان شام، خواب بهتری دارند. بنابراین، به صدای بدن خود گوش دهید و اگر مصرف این گونه تنقلات به عنوان عصرانه، نتیجه خوبی ندارد، آنها را در وعده شام استفاده کنید.
11- مصرف مکمل ها یا غذاهای حاوی منیزیم
کمبود منیزیم می تواند منجر به بی خوابی شود. با اینکه می توانید مقدار زیادی مواد غذایی غنی از منیزیم را به طور طبیعی بخورید، اما اضافه کردن یک مکمل می تواند به شما در بهبود خواب کمک کند. در واقع، مطالعه ای در مجله تحقیقات علوم پزشکی نشان داد که مکمل های منیزیم باعث بهبود بی خوابی و رفع بی خوابی می شوند. مقدار توصیه شده مکمل منیزیم، 500 میلی گرم در روز است.
12- برای خوابیدن به خود فشار نیاورید
اگر 20 دقیقه بیشتر گذشت و نتوانستید بخوابید، و اگرهنوز احساس بی قراری دارید، خود را مجبور به خوابیدن نکنید. بهتر است بلند شوید و چند دقیقه ای، کاری انجام دهید، نه اینکه دراز بکشید و نگران گذشت زمان باشید. از تماشای تلویزیون اجتناب کنید، در عوض سعی کنید کتاب و روزنامه بخوانید یا فعالیت های کم و سبکی انجام دهید.
13- کمی آفتاب بگیرید
روز خود را با قرار گرفتن در معرض نور طبیعی آفتاب و تنظیم ساعت بیولوژیک آغاز کنید و سطح ملاتونین و کورتیزول بدن خود را در حد تعادل نگه دارید، علاوه بر اینکه، نور آفتاب، منبع طبیعی از ویتامین D می باشد. تحقیقات نشان می دهند که کمبود ویتامین D با اختلالات خواب مرتبط است. سعی کنید با انجام یک پیاده روی در صبح زود یا ترک محل کار در هنگام ظهر، مقداری نور آفتاب، جذب کنید.
14- آرامش با یک حمام سم زدایی
به جای اینکه شتاب زده و با عجله دوش بگیرید، حمام سم زدایی را امتحان کنید. این حمام، به دفع سموم از بدن شما کمک می کند، قادر به آزاد سازی مواد نیرو بخش روغن های اصلی می شود، و بدن و مغز شما را آرام می کند. حمام اسطوخودوس مورد علاقه من است زیرا بدن را به تعادل می رساند و به داشتن حس آرامش به شما کمک می کند.
15- نوشیدن چای بابونه
اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید بعد از شام، یک نوشیدنی گرم بنوشید، چای بابونه مناسب است. مزه مزه کردن این نوشیدنی گرم قبل از خواب به شما احساس راحتی می بخشد. نوشیدن چای طبیعی بدون کافئین اثر آرام بخشی بر روی بدن دارد.
16- با تنفس عمیق، انجام عبادت و شکرگذاری به آرامش برسید
مراقبه و تمرکز ذهنی و انجام عبادت به کاهش استرس کمک می کنند و شما را در یک فضای مثبت قرار می دهند تا کیفیت خواب تان، بهبود پیدا کند. چندین نفس عمیق بکشید و بیرون دهید. افکارتان را به کناری بگذارید و بر آرام سازی هر بخش از بدنتان، تمرکز کنید. سپس چند دقیقه به تفکر بپردازید، در مورد اینکه از چه چیزی باید سپاسگزار باشید، دعا کنید و یا چند ساعتی با افکارتان تنها بمانید. همیشه به بخش های مثبت روز خود و آینده درخشانی که باید منتظر آن باشید، فکر کنید، زیرا تاثیر مهمی در آرامش ذهن شما دارد.
انجام یک تجزیه و تحلیل ذهنی نشان داد که مراقبه ذهنی، باعث بهبودی زمان بیداری و کیفیت مناسب خواب در بیماران مبتلا به بی خوابی شد. محققان معتقدند که مراقبه نوعی درمان عاطفی و تکمیل کننده برای رفع مشکلات مربوط به خواب می باشد.
17- از مکمل های طبیعی خواب استفاده کنید
اگر در معرض کمبود خواب مزمن قرار دارید، مکمل های خواب طبیعی مانند ریشه سنبل الطیب، گل ساعتی و ملاتونین مفید هستند. تحقیقات نشان می دهند که این مکمل های طبیعی خواب به بهبود کیفیت خواب بدون ایجاد هیچ گونه عوارض جانبی می توانند کمک کنند.
اغلب این مواد، در چای یا قرص های مکمل وجود دارند. زمانی که چندین شب بی خوابی داشته اید می توانید از این مکمل ها استفاده کنید و به بدن خود استراحت بیشتری دهید. اما فقط برای مدت زمان محدودی از این مکمل ها استفاده کنید و اگر متوجه شدید که حداقل خواب شما، در عرض چندین هفته یا ماه به حالت طبیعی رسید، با پزشک خود مشورت کنید.
18- درگیر کردن کل بدن
با به کار گرفتن عضلات بزرگتر بدن، مانند پاها و یا انجام تمریناتی که کل بدن را درگیر می کند، بدن را از لحاظ جسمی خسته کرده و باعث خواب راحت تری می شود. من هم دوست دارم ورزش نکنم اما انجام این تمرینات مختصر اما شدید، واقعا شما را خسته می کنند و مثل یک کودک خواهید خوابید!
19- یک تشک مناسب و پتویی نسبتا سنگین بخرید
تمام این استراتژی ها در صورتی که بر روی یک تشک ناراحت بخوابید، بی ارزش و باطل هستند! سلامت شما به استراحت شبانگاهی شما بستگی دارد، بنابراین از مناسب بودن تشک خواب خود مطمئن شوید.
در نهایت، با داشتن یک پتوی نسبتا سنگین می توانید بر اضطراب ناشی از بی خوابی، غلبه کنید. هر قسمتی از پتو، 10 تا 20 پوند وزن دارد و مهره هایی که در داخل پتو کار گذاشته شده اند، به ماساژ بافت عمیق کمک می کنند. این وزن ظاهرا باعث ایجاد سروتونین در بدن می شود که بعضی از آنها به ملاتونین تبدیل می شوند و به شما کمک می کنند تا استراحت کنید.
20- انتخاب بهترین حالت خواب
سه حالت برای خوابیدن وجود دارد:
- خوابیدن به پشت
- خوابیدن به پهلو
- خوابیدن بر روی شکم
اگرچه بسیاری از کارشناسان در امور خواب، خوابیدن به پشت و پهلو را توصیه می کنند، اما پزشکان تأکید می کنند که چگونگی خوابیدن، یک تصمیم شخصی است و بر اساس نیازهای خاص و راحتی فرد، صورت می گیرد.
اقدامات احتیاطی
اگر حداقل سه شب در هفته و به مدت بیش از یک ماه، با خوابیدن مشکل دارید، توصیه می کنم با یک متخصص بهداشت در رابطه با علل احتمالی این مشکل مشورت کنید و بر طبق برنامه درمانی، عمل کنید.
تغییر شیوه زندگی و رفتاری در بسیاری از افراد، تاثیر زیادی داشته و نیازی به مصرف دارو برای بی خوابی نیست. این تصمیمی است که شما و پزشکتان باید پس از انجام درمان های طبیعی برای بی خوابی، اتخاذ کنید.
چکیده مطلب
بسیاری از مردم از خود یا متخصصان بهداشتی می پرسند که چرا نمی توانند بخوابند و “آیا من مشکل خواب دارم؟” این در واقع یک بیماری شایع است که بر روی یک نفر از پنج نفر تاثیر می گذارد.
بی خوابی نوعی اختلال خواب است که می تواند کیفیت زندگی و سلامت شما را کاهش دهد. این اختلالات خواب، حداقل سه بار در هفته و یک ماه یا بیشتر به طول می کشد. اما بسیاری از افرادی که در معرض این عارضه قرار دارند، این علائم را به مدت 1 تا 4 سال تجربه می کنند.
چه چیزی باعث بروز مشکل در خوابیدن می شود؟ وضعیت سلامت، شرایط روحی و سبک زندگی در ایجاد این عارضه نقش دارند.
چه کاری انجام می دهید اگر نتوانید در شب بخوابید؟ با کاهش سطح استرس، تنظیم یک برنامه منظم خواب شبانه و گوش دادن به یک آهنگ ملایم، می توانید خواب آرامی داشته باشید. سایر درمان های طبیعی برای بی خوابی عبارتند از:
- ورزش صبحگاهی
- تغییر رژیم غذایی
- استفاده از مکمل های طبیعی مانند ریشه سنبل الطیب و ملاتونین
- استفاده از روغن های اصلی مانند اسطوخودوس یا بابونه