Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

مراقبتهای سه ماهه سوم بارداری

« سه ماه سوم بارداری» حاوی هفته بیست و هشتم تا هفته چلهم بارداری است، ماه پایان بارداری شاید یه مقدار سختی بیشتری از« سه ماه دوم بارداری» دارد. این سه ماه جز مهم ترین ماه ها است برای این که زایمان که آخرین مرحله است در این ماه است.

تمام دکتران و تمام متخصصان به شما توصیه میکنند که زایمان طبیعی را انتخاب کنید.

 به گزارش سایت طبتاج 

در شروع« سه ماه سوم بارداری» کودک شما تقریبا یک کیلوگرم است، وی همچنین میتواند اکنون چشمک بزند، پوست کودکتان در سه ماه سوم بارداری با جذب بیشتری چربی پوست خود را ترمیم میکنند و در پایان تمام چروکدیگی های خود را ترمیم میکند و ناخن های دست و پا رشد میکند .

 

مراقبت های زمان بارداری زنان، نقش مهمی در سلامت مادر و جنین ایفا میکنند . تغذیه صحیح در بارداری، ضامن رشد کافی جنین و فراهم شدن ویتامین ها و مواد غذایی لازم برای مادر میباشند .

 

در سه ماهه سوم حاملگی( هفته 28 تا 42 بارداری) ویزیت دکتر زنان به این صورت الزامی است. از هفته بیست و هشتم بارداری تا هفته سی و شش هر 2 هفته یک بار و بعد هفته ای یک بار تا زایمان در این معاینات بارداری، پزشک وزن، فشار خون و ارتفاع رحم شما را اندازه‌گیری کرده و در پرونده مامایی( جهت ارجاع به زایشگاه) ثبت می نماید. در ضمن صدای قلب جنین به وسیله سونی کید سمع شده و از سلامت جنین اطمینان بعمل می‌اید .

 

افزایش متوسط وزن خانم باردار در سه ماهه سوم بارداری حدود 5 کیلوگرم میباشد . از حدود هفته 38 بارداری، پزشک یک معاینه داخلی لگن جهت تعیین پوزیشن جنین و سایز لگن( به منظور احتمال تنگی لگن) بعمل می آورد با انجام سونوگرافی در سه ماهه سوم بارداری و اندازه‌گیری وزن جنین از این طریق میتوان جنین های دارای" رشد ناکافی داخل رحم" را تشخیص داد و اقدامات درمانی مناسب را بعمل آورد.

 

سه ماهه سوم بارداری , تغذیه در سه ماهه سوم بارداری , تغذیه سه ماهه سوم بارداری

نکات مهم در سه ماهه سوم بارداری

 

تغییرات جسمی و روحی زن باردار در سه ماهه سوم عبارتند از

* تنگی نفس

* سوزش معده

* ورم مچ پا، انگشتان و صورت

* هموروئید( خون ریزی مقعد)

* حساس شدن سینه ها و ممکن است شیر آبکی به اسم آغوز از سینه ها بیاید.

* مشکلات خواب.

* در اواخر بارداری مادر معمولاً کم حوصله و عجول است و زن و شوهر، هر دو در مورد زایمان و سلامت نوزاد نگران هستند. در این دوره پدرو مادر می توانند با متوجه کردن افکار خود به تهیه مقدمات تولد نوزاد این نگرانی ها را کاهش دهند.

* کودک در شکم شما، کم تر حرکت میکند .

* گرفتگی عضلانی که میتواند نشانه ای از زایمان طبیعی باشد.

* همان طور که به زمان زایمان نزدیکتر می شوید، دهانه رحم نازک تر و نرم تر میشود .

* تکرر ادرار

* درد کمر وپشت

  • حفظ سلامت خانم باردار در طی مسافرت
  • نقش شوهر در ماه سوم بارداری

 

علایم خطر در سه ماهه سوم بارداری

خون ریزی بارداری شدید( لکه بینی مختصر در روز های آخر ممکن است به دلیل نزدیک بودن زایمان باشد).

با احتمال جفت سرراهی( پلاسنتا پره ویا) و یا کندگی جفت( دکولمان)

خارج شدن غیرمنتظره مایع از واژن( احتمال پارگی کیسه آب جنین)

کاهش واضح حرکات جنین بروز انقباضات رحمی( کنتراکشن) بیش از 3 بار در ساعت توصیه می شود در صورت بروز هر یک از این علایم هر چه سریعتر به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه کنید.

 

سه ماهه سوم بارداری , تغذیه در سه ماهه سوم بارداری , تغذیه سه ماهه سوم بارداری

تغذیه در سه ماهه سوم بارداری

 

سونوگرافی و ازمایش های سه ماهۀ سوم شامل موردهای زیر است:

ازمایش خون:پزشک در سه ماهۀ سوم برای بررسی کم خونی مادر و همچنین آنتی بادی ها یا عفونت، ازمایش خون تجویز خواهد کرد. در این ازمایش خون، شرایط گلبول های خونی و آنتی بادی ها بررسی خواهد شد.

 

ازمایش ادرار:پزشک برای بررسی احتمال مسمومیت بارداری، در سه ماهۀ سوم، ازمایش ادرار تجویز خواهد کرد. این ازمایش معمولاً ازمایش آنالیز ادرار است ولی اگر به دلیلی پزشک به عفونت مجاری ادرار مشکوک باشد، امکان دارد ازمایش کشت ادرار هم برای بررسی عفونت تجویز کند.

 

ازمون پروفایل بیوفیزیکال:در بارداری های خطرناک یا مواردی که بارداری طولانی شده است، پزشک برای بررسی سلامت جنین از آزمایشی به نام پروفایل بیوفیزیکال استفاده میکند . در این ازمایش با سونوگرافی، وضعیت تنفسی و ماهیچه های جنین و حرکت وی بررسی میشود . همچنین میزان مایع آمنیوتیک اندازه‌گیری خواهد شد. در کنار سونوگرافی، با انجام تست بدون استرس، وضعیت سلامت وی را ارزیابی میکنند .

 

تست بدون استرس و استرس انقباضی:در تست بدون استرس که در بارداری های خطرناک و برای بررسی وضعیت جنین در سه ماهۀ سوم انجام میشود . تغییرات ضربان قلب جنین هنگام حرکت جنین بررسی میشود . همچنین ممکن است با تست استرس انقباضی، میزان تحمل جنین را برای زایمان هم بررسی کند.

 

همچنین اگر شما rh منفی و همسرتان rh مثبت است، در آغاز سه ماهۀ سوم یعنی طی هفته های ۲۸ تا ۳۴ بارداری باید امپول روگام را تزریق کنید.

 

اصول تغذیه صحیح در بارداری

اصول تغذیه صحیح در بارداری استفاده مواد غذایی مورد نیاز مادر و جنین و خودداری از غذاهای مضر است. پزشکان توصیه به مصرف تمام گروه‌های غذایی حاوی گوشت، ماهی، لبنیات، سبزیجات و میوه جات تازه در خانم های باردار میکنند .

 

در سه ماهه پایان بارداری مصرف هفته ای 2 بار ماهی و هم مصرف تخم مرغ های غنی شده با چربی امگا3 جهت رشد کافی مغز جنین ضروری است جهت تغذیه بارداری صحیح، مصرف روزی نیم تا یک لیتر شیر و یا لبنیات مانند ماست و کشک و پنیر و بستنی روزانه جهت رشد کافی اسکلت جنین توصیه میشود . در طی استفاده روزی یکی قرص مولتی ویتامین پره ناتال دارای آهن حین سه ماهه سوم بارداری ضروری است.

 

از مصرف گوشت و فراورده های گوشتی خام و یا کاملاً نپخته مانند سوسیس و کالباس و هم تخم مرغ خام موجود در بعضی سس ها مانند سس سزار جهت احتمال ابتلا به بیماری توکسوپلاسموزیس و لیستریوزیس بایستی اکیدا پرهیز نمود. مصرف سوشی( یک مدل غذای ژاپنی) هم به دلیل خام بودن ماهی در بارداری ممنوع است.

 

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی