طرز تهیه دسر ترکیه ای سوتلاچ

اگر برای سفره افطار ماه رمضان دنبال یک دسر خوشمزه هستید ما دسر ترکیه ای سوتلاچ (Sütlaç) را به شما پیشنهاد میکنیم. این دسر خوشمزه به دلیل استفاده از شیر میتوانید بسیار انرژی زا هم باشد.


مواد لازم برای تهیه سوتلاچ

  • برنج یک استکان
  • آب 10 استکان
  • شیر کم چرب
  • شکر سه استکان
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • نشاسته یک قاشق غذاخوری
  • شیر یک استکان
  • زرده تخم‌مرغ یک عدد
  • سرشیر 150 گرم
  • کره پاستوریزه

دسر خوشمزه ترکی سوتلاچ

طرز تهیه سوتلاچ

به گزارش سایت طبتاج  برنج را داخل قابلمه بریزید و به همراه 10 استکان آب روی حرارت قرار دهید تا برنج‌ها کاملا باز شوند.

وقتی آب آن نسبتا کشیده شد، شیر را اضافه کنید و هم بزنید و سپس سه استکان شکر را اضافه کنید.

داخل کاسه‌ای دیگر نشاسته و یک استکان شیر را با هم مخلوط کنید. زرده و سفیده تخم‌مرغ را از هم جدا کرده و زرده را داخل آن بریزید و با چنگال یا همزن هم بزنید.

کم کم چند ملاقه از موادی که در قابلمه درست کردیم را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا با هم هم‌دما شوند.( اگر آن را سریع اضافه کنیم ممکن است تخم‌مرغ و نشاسته بریده بریده شود).

مخلوط داخل کاسه را به بقیه مواد در قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. (هم زدن را به صورت مرتب ادامه دهید)

سرشیر را به مواد اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا یکدست شود.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را در قابلمه بیندازید و هم بزنید تا آب شود.

حالا مواد را با استفاده از ملاقه به کاسه‌های یکنفره (ظرف سوفله) منتقل کنید. و در آخر روی هر ظرف یک قاشق غذاخوری شیر بریزید.

کاسه‌ها را داخل فر قرار دهید؛ برای آنکه دسر شما زیاد خشک نشود مقداری آب داخل سینی فر بریزید (حدود یک فنجان). سپس سینی را به مدت 20 دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید ( حالت گریل فر را روشن کنید).

دسر ترکیه ای شما آماده است آن را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شود. اگر مایل بودید می‌توانید بعد از آنکه چند ساعت آن را داخل یخچال گذاشتید سرو کنید. نوش جان!


نکات پخت سوتلاچ

برای درست کردن سوتلاچ به جای سرشیر می توانید از خامه صبحانه نیز استفاده کنید.

برای قرار دادن سوتلاچ درون فر باید از کاسه های سفالی استفاده کنید.

می‌توانید روی سوتلاچ را با مغز‌های رنده‌شده فندق، پسته، بادام یا گردو تزیین کنید.