Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

دلایل کم شدن میل جنسی در مردان و زنان

میل جنسی و افسردگی ارتباط پیچیده ای دارند. افسردگی می تواند شیمی بدن را تغییر داده و از این رو باعث کاهش میل جنسی گردد. این را یک روانشناس متخصص می گوید. وقتی افسرده هستید احساس میل جنسی برای شما سخت تر خواهد بود.

به گزارش سایت طبتاج  میل جنسی کم یا کاهش میل جنسی می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار دهد. نوسان در میل جنسی در دوره های مختلف زندگی انسان به واسطه دلایلی مانند تغییرات هورمونی، سن، و استرس غیرمعمول نیست.

با این وجود، میل جنسی کم اگر موجب استرس شده، بهزیستی کلی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، یا به اضطراب درباره رابطه منجر شود، می تواند مشکل آفرین باشد.

بیماری های مزمن

برخی بیماری های مزمن می توانند بر عملکرد جنسی انسان تاثیرگذار باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دیابت

استئوآرتریت

فشار خون بالا

سرطان

آپنه خواب انسدادی

استرس

بدن با آزادسازی کورتیزول و آدرنالین ب هاسترس واکنش نشان می دهد. به خصوص استرس شدید می تواند با سطح هورمون های بدن تداخل داشته باشد و نتیجه ی آن کاهش میل جنسی خواهد بود. در واکنش به استرس رگ ها ممکن است باریک شده و جریان خون محدود گردد که باعث اختلال در عملکرد نعوظ خواهد شد. استرس می تواند با پرت کردن حواس شما و دور کردنتان از تمایل به رابطه باعث کاهش میل جنسی گردد.

داروها

برخی داروهای می توانند موجب اختلال در فعالیت جنسی یا کاهش میل جنسی شوند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- داروهای ضد افسردگی با اثر سروتونرژیک

- داروهای ضد روان پریشی که سطوح هورمون پرولاکتین را افزایش می دهند

- داروهایی که برای مقابله با بزرگ شدن پروستات تجویز می شوند، از جمله فیناستراید و دوتاستراید

- داروهای هورمونی ضد بارداری

- داروهای فشار خون بالا

داروهای مخدر یا مصرف بیش از حد الکل نیز می توانند به میل جنسی کم منجر شوند.

خواب خیلی کم میل جنسی شما را از بین می برد

اگر میل جنسی شما هنوز بیدار نشده از بین می رود، شاید به این دلیل باشد که خواب کافی ندارید. خیلی دیر به تختخواب می روید یا خیلی زود از خواب بیدار می شوید؟ برای خوابیدن مشکل دارید؟ مثلا، دیر به خواب رفتن یا از خواب پریدن یا مشکلاتی مثل آپنه خواب؟ هر چیزی که باعث به هم خوردن استراحت و خواب خوب شبانه شود، می تواند برای میل جنسی مشکل ساز باشد. خستگی احساسات جنسی را سرکوب می کند. روی عادات خواب خود کار کنید و اگر مشکل تان حل نشد با پزشک تان مشورت کنید.

افسردگی

میل جنسی و افسردگی ارتباط پیچیده ای دارند. افسردگی می تواند شیمی بدن را تغییر داده و از این رو باعث کاهش میل جنسی گردد. این را یک روانشناس متخصص می گوید. وقتی افسرده هستید احساس میل جنسی برای شما سخت تر خواهد بود. برخی داروهایی که اغلب برای درمان افسردگی تجویز می شوند ممکن است در عوارض جانبی خود میل جنسی را کاهش دهند.

الکل میل جنسی شما را از بین می برد

نوشیدنی الکلی ممکن است باعث شود راحت تر میل جنسی خود را ابراز کنید. ولی مصرف الکل می تواند میل جنسی شما را سرکوب کند. همچنین مست بودن شما می تواند باعث از بین رفتن میل جنسی شریک تان شود.

یائسگی میل جنسی شما را از بین می برد

بسیاری از زنان، نزدیک به یائسگی میل جنسی شان افت پیدا می کند. این مساله تا حدودی با علایمی مثل خشکی واژن و درد هنگام رابطه جنسی خودش را نشان می دهد. ولی هر زنی با زن دیگر فرق دارد و احتمالش وجود دارد که با تمایلی که به نگه داشتن رابطه، اعتماد به نفس و سلامت کلی بدنی دارید، زندگی جنسی فوق العاده ای بعد از یائسگی تجربه کنید.

مشکل در روابط

وقتی یک زوج با هم دعوا داشته و از هم احساس ناراحتی دارند به احتمال کمتری میل به صمیمت بیشتر خواهند داشت. مشکلات در روابط، خشونت، بحث، پرخاشگری؛ این ها همه احساساتی منفی هستند که شما وارد اتاق خواب خود می کنید.

کاهش میل جنسی با عدم اعتماد به نفس

وقتی شما خودتان را دوست ندارید، نمی توانید از همسر خود توقع داشته باشید که احساس کاملا مثبتی به شما داشته باشد. تصویر ذهنی منفی نسبت به خود موجب نگرانی شما در مورد عملکرد جنسی تان شده و کیفیت رابطه جنسی شما را به شدت کاهش می دهد.

پایین بودن تستوسترون میل جنسی شما را از بین می برد

هورمون تستوسترون مانند سوخت برای میل جنسی است. با بالا رفتن سن مردان، سطح هورمون تستوسترون در آن ها کمی کاهش پیدا می کند و در نتیجه میل جنسی آن ها کاهش پیدا می کند، ولی کاملا از بین نمی رود. خیلی موارد دیگر، از روابط گرفته تا وزن، هم می توانند روی میل جنسی مردان و سطح تستوسترون تاثیر گذار باشند، بنابراین شرایط برای همه مردان یکسان نیست.

بچه داری یکی از علت های کاهش میل جنسی

اگرچه بچه داری تمایلات جنسی را کاهش نمی دهد اما زمانی برای برقراری رابطه زناشویی باقی نمی گذارد. شاید شما زمان طولانی را صرف رسیدگی به کودکتان بکنید و برای رفع نیازهای آنها از حد بگذرید و برسید به سرد مزاجی و کاهش میل جنسی.

اختلال نعوظ

کاهش میل جنسی از عوارض جانبی متداول برای اختلال نعوظ است. وقتی یک مرد این مشکل را تجربه می کند شاید دچار اضطراب شود. اعتماد به نفس او از بین رفته و شاید از اینکه این اتفاق دوباره بیفتد بترسد. او برای حمایت از نفس خود میل جنسی اش را سرکوب می کند.

اگر میل جنسی کم اثر چشمگیری بر زندگی شخصی شما دارد، باید به پزشک مراجعه کنید

اگر میل جنسی ندارید چه باید بکنید؟

تغییر در شیوه زندگی سالم به یک راه طولانی در احیای زندگی جنسی شما است در اینجا چند پیشنهاد برای افراد مبتلا به میل جنسی کم و یا بدون میل جنسی عبارتند از:

ورزش: فعال ماندن به بهبود گردش خون، بالا بردن خلق و خوی و بهبود میل جنسی کمک خواهد کرد هر دو تمرین قدرتی و تمرینات هوازی به همان اندازه موثر هستند.

مدیریت استرس: کنار آمدن با استرس های مالی، استرس کاری و مسائل مربوط به زندگی روزانه به منظور افزایش میل جنسی خود را یاد بگیرید.

برای شریک زندگی خود مفتوح باشید: به اشتراک گذاشتن احساسات با شریک زندگی خود برای ساخت یک ارتباط عاطفی بهتر را یاد بگیرید این است که زندگی جنسی شما را تا حدی بهبود می بخشد.

نوآورانه: دنبال روی از یک روال می تواند کمی خسته کننده باشد سعی کنید پوزیشن های جنسی، زمان و مکان شما برای ایجاد تنوع، کمی نوآورانه باشد.

یک انتظار ایجاد کنید: ایده های خود انگیزه جنسی زیاد است اما گاهی اوقات، بهتر است که یک حضور ذهنی از کاری که می خواهید انجام دهید برای همسر خود ایجاد کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر میل جنسی کم اثر چشمگیری بر زندگی شخصی شما دارد، باید به پزشک مراجعه کنید. میل جنسی کم در برخی افراد می تواند موجب استرس اضافه شود که می تواند اثر منفی بر سلامت روانی و جسمانی آنها داشته باشد.

در صورت تجربه نشانه های زیر به پزشک مراجعه کنید:

- تحت تاثیر قرار گرفتن رابطه با شریک زندگی

- اعتماد به نفس پایین، انزوای اجتماعی، یا استرس که به کاهش کیفیت زندگی منجر شده است

- عدم بهبود شرایط پس از تلاش های دیگر برای افزایش میل جنسی

صحبت با پزشک درباره میل جنسی کم نباید دلیلی برای خجالت فرد باشد. این شرایطی رایج است و می تواند علامت یا عارضه جانبی شرایطی دیگر باشد.

پزشک می تواند برای برطرف کردن مشکل اقدامات لازم را مد نظر قرار داده و موثرترین روش درمان را برای فرد ارائه کرده یا وی را به یک متخصص سلامت جنسی ارجاع دهد.

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی