Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

دلایل انزال زودرس یا زود انزالی در سکس و رابطه جنسی

دلیل قطعی و دقیق انزال زودرس هنوز معلوم نیست، زمانی پزشکان انزال زودرس را ناشی از مشکلات روانی و ذهنی می دانستند، اما امروزه ثابت شده که این مشکل ترکیبی از عوامل روانی و جسمی می‌باشد.

به گزارش سایت طبتاج   انزال زودرس یا زود انزالی زمانی رخ می دهد، که یک مرد زودتر از آنچه که خودش و همسرش می خواهد، دچار انزال می شود. البته درصورتیکه این مشکل همیشگی نباشد جای نگرانی نیست و فقط زمانیکه انزال زودرس همیشگی بوده و قبل از اینکه رابطه جنسی را شروع کنید و یا زمانیکه تازه رابط جنسی را شروع کرده اید، رخ دهد، می شود به آن انزال زودرس یا زود انزالی گفت. هرچند خیلی از آقایان ممکن است از گفتن اینکه دچار زود انزالی هستند ناراحت باشند، اما انزال زودرس مشکلی است که برای خیلی از مردان پیش می آید، تحقیقات نشان می دهد که شیوع این بیماری در آقایان ۱ به ۳ است.

بهترین درمان این بیماری ترکیبی از درمان های ذهنی، دارویی و تکنیک های جنسی می باشد، که در ادامه به شرح آنها می پردازیم.

نشانه های انزال زودرس

هرچند تعریف دقیق زود انزالی تقریبا ممکن نیست اما پزشکان انزالی را انزال زودرس می گویند، که قبل از آن زمانیکه هردو طرفین رابطه جنسی می خواهند، رخ دهد. در یک دسته بندی دیگر انزال زودرس به انزالی گفته می شود که بین ۱ تا ۳ دقیقه از شروع رابطه جنسی رخ دهد. پزشکان انزال زودرس را به دو دسته، مادام العمری (اولیه) و اکتسابی (ثانویه) تقسیم می کنند.

نشانه انزال زودرس اولیه شامل:

انزالی که همیشه حداکثر یک دقیقه بعد از ورود به واژن (مهبل) رخ می دهد.

ناتوانی در به تاخیر انداختن انزال در تقریبا همه انزال ها.

اثرات منفی بر شخص، مانند استرس، ناامیدی و یا دوری از رابطه جنسی.

انزال زودرس ثانویه یا اکتسابی هم عموما در موارد بالا شریک است، اما یک تفاوت کلیدی با انزال زودرس اولیه دارد:

انزال زودرس ثانویه زمانی است که در گذشته انزال رضایت بخش و دلخواه داشته اید ولی هم اکنون قادر به کنترل انزال خود نیستید.

دلایل انزال زودرس

دلیل قطعی و دقیق انزال زودرس هنوز معلوم نیست، زمانی پزشکان انزال زودرس را ناشی از مشکلات روانی و ذهنی می دانستند، اما امروزه ثابت شده که این مشکل ترکیبی از عوامل روانی و جسمی می باشد. عوامل روانی موثر بر زود انزالی

اختلال نعوظ، مردانی که درمورد داشتن و یا حفظ نعوظ نگرانند، ممکن است برای اینکه نعوظشان از بین نرود علاقه به ارضا و انزال زودتر داشته باشند.

اضطراب و نگرانی، اکثر مردانی که دچار زود انزالی هستند، اضطراب و نگرانی هم آزارشان می دهد، که این اضطراب بدلیل عملکرد جنسیشان و یا مسائل دیگر باشد.

افسردگی

توقعات غیر منطقی جنسی از خود

مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر

بعضی از مشکلات که ممکن است در جوانی در فرد رخ دهد و بر انزال زودرس تاثیر داشته باشد:

قرار گرفتن در موقعیتی که باید زود ارضا شوید وگرنه توسط دیگران رویت می شوید.

احساس گناه در رابطه جنسی که باعث عجله شما در ارضا شدن و پایان رابطه جنسی می شوند.

عوامل جسمی موثر بر زود انزالی

کمبود سروتونین (serotonin)، سروتونین ماده ای طبیعی است که توسط مغز ترشح می شود، تحقیقات نشان می دهد که کمبود سروتونین می تواند باعث بوجود آمدن حالتی مانند زود انزالی شود.

مشکلات خاص تیروئیدی

التهاب و عفونت پروستات یا پیشابراه

رفلکس غیر طبیعی سیستم انزال

سطوح غیر طبیعی از مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی (neurotransmitters)

سطوح غیرطبیعی هورمون در بدن

البته مشکلات جسمی گفته شده معمولا تاثیر کم تری نسبت به عوامل روانی دارد. عوارض و مشکلاتی که انزال زودرس ایجاد می کند هرچند که انزال زودرس نمی تواند مشکلات جسمی جدی و شدیدی برای شما ایجاد کند، اما می تواند در زندگی شخصی شما مشکلاتی را بوجود آورد، مشکلاتی از قبیل:

مشکلات در زندگی زناشویی و رابطه جنسی با همسر و ایجاد فشار و استرس بر شما.

مشکل در باروری، بعضی اوقات انزال زودرس می تواند زوجهایی را که بدنبال بچه دار شدن هستند دچار مشکل کند.

درمان انزال زودرس

درمان زود انزالی شامل درمان جنسی ، دارو و درمان های ذهنی و روانی می شود. برای بیشتر آقایان بهترین درمان ترکیبی از همه ی درمان های ذکر شده است.

درمان جنسی

در بعضی مواقع پزشک ممکن است به شما توصیه کند تا یک یا دو ساعت قبل از رابطه جنسی با همسراتان، وی بدون رابطه جنسی شما را ارضاء کند، تا زمان رابطه هیجان کم تری داشته باشید و انزالتان را بیشتر طول دهید. بعضی مواقع پزشک ممکن است به شما توصیه کند برای اینکه مدتی فشار و استرس رابطه جنسی از روی شما برداشته شود، از رابطه جنسی خودداری کرده و شما و همسرتان به شکل های دیگر رابطه های لذت بخش داشته باشید.

۲٫ تکنیک فشاردادن

پزشک شما ممکن است، به شما و همسرتان توصیه کند که از روشی به نام تکنیک فشار استفاده کنید، این تکنیک شامل موارد زیر می شود:

مانند همیشه شروع به رابطه جنسی نمایید، تا زمانیکه احساس کنید، درحال ارضا هستید.

از رابطه جنسی دست بکشید و از همسرتان بخواهید، کلاهک آلت شما را فشار دهد، و این فشار را تا زمانیکه احساس انزال از شما رفع شود، نگه دارد.

بعد از اینکه فشار برداشته شد، حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید و سپس دوباره شروع به رابطه جنسی نمایید. ممکن است بدلیل فشار وارد کردن به آلت جنسی، آلت به نعوظ کامل نرسد، اما مشکلی نیست و بعد از مدتی تحریک بیشتر آلت دوباره به نعوظ کامل می رسد.

زمانیکه دوباره احساس کردید که موقع انزال است دوباره قدم های بند b را تکرار کنید.

با تکرار این تکنیک تا آنجایی که لازم است شما به حالتی می رسید که دیگر احساس می کنید می توانید، انزالتان را خودتان کنترل کنید، درضمن حتی بعد از تکرار این تمرین در تعداد زیادی از رابطه های جنسیتان شما ممکن است که دیگر نیازی به تمرین نداشته باشید و بصورت عادی انزالتان را عقب بیاندازید.

۳٫ تکنیک شروع و پایان

در این تکنیک همسر شروع به تحریک مرد تازمانیکه مرد احساس می کند درحال انزال است، می کند، سپس تحریک را قطع کرده و حدود ۳۰ ثانیه صبر می کنند، سپس همسر دوباره شروع به تحریک می کند و این کار را چند بار ادامه می دهند، در آخرین دور مرد می تواند انزال داشته باشد.

درمان دارویی برای انزال زودرس

هرچند هنوز توسط سازمان غذا و دارویی آمریکا ( FDA ) دارویی برای درمان زود انزالی تایید نشده است، با اینحال بعضی از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند و کرم های بیحس کننده نشان داده اند که می توانند به درمان انزال زودرس کمک کنند، این داروها شامل داروهای مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) می شود، که در ادامه به معرفی بعضی از آنها میپردازیم.

سیتالوپرام (سلگزا)، فلوکستین (پروزاک)، سترالاین (زولوفت) و پاروکستین (پاکسیل، پاکساوا)، اینها همه داروی مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) می باشد، که برای درمان انزال زودرس هم استفاده می شوند. تاثیر نداشتن این داروها تا ۳ هفته طبیعی می باشد ولی در صورتیکه تا ۶ هفته تاثیری نداشتند و یا اثرات جانبیشان مشکل زا بود، میبایست مصرفشان قطع شده و از یک داروی دیگر استفاده کرد.

درصورتیکه درمان با هریک از داروهای بالا جواب نداد، می شود از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA) استفاده کرد، یکی از معروف ترین این داروها که اثرات ثابت شده ای بر انزال زودرس دارد، کلومیپرامین (آنافرانیل) است.

کرم ها و داروهایی که می شود

کرم ها و داروهای بی حس کننده موضعی که حاوی لیدوکائین یا پریلوکائین هستند هم می توانند با کم کردن حساسیت آلت، کمک به تاخیر انزال کنند. این کرم ها باید مدت کمی قبل از رابطه جنسی استفاده شوند و قبل از رابطه جنسی باید آنها را شست و پاک کرد، چرا که باقی ماندن آنها باعث بیحس شدن واژن خانم ها و دیر ارگاسم شدنشان می شود. بعضی از آقایان بدلیل کاهش احساس لذت از این کرم ها ناراضی هستند. همچنین بعضی از خانم ها هم اعلام کرده اند، با اینکه این کرم ها قبل از رابطه جنسی شسته شده بودند، اما بازهم باعث کاهش حساسیت ناحیه تناسلی و کاهش لذت جنسیشان شده اند.

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی