محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .
تغییرات بدن در صورت نداشتن سکس و رابطه جنسی
به گزارش سایت طبتاج
در صورت نداشتن رابطه جنسی چه می شود؟
عده ای از افراد که بطور کل رابطه جنسی ندارند نسبت به آن بی احساس می شوند و کمتر میل به رابطه جنسی خواهند داشت، یعنی کسی که رابطه جنسی نداشته باشد و از آن دوری کنید به مرور زمان تمایلش را هم از دست می دهد.
اما برای عده ای دیگر، نداشتن رابطه ی جنسی می تواند آن را خواستنی تر کند!
تغییر در نیاز جنسی
رابطه جنسی، پدیده ی قدرتمندی است؛ این توانایی را دارد تا حال تان را بهتر کند و حتی از سایز کمرتان کم کند. رابطه ی جنسی یک بار در هفته حتی می تواند طول عمرتان را بیشتر کند. توقف فعالیت جنسی تاثیراتی بر بدن دارد که بر اساس وضعیت سلامتی تان، سن تان و حتی نوع فعالیت جنسی تان می تواند متفاوت باشد. اما اگر از سلامت عمومی برخوردار باشید و به دلایلی فعالیت جنسی خود را متوقف کنید (هر دلیلی به جز علت جسمی و فیزیکی)، تغییراتی در بدن تان روی خواهد داد. ممکن است احساس کنید میل جنسی تان را از دست داده اید یا اینکه گرایش جنسی تان بیشتر شود!
در عده ای از افراد با کنار گذاشتن روابط جنسی، احساس بیحالی و کشش کمتر نسبت به فعالیت جنسی روی خواهد داد، یعنی دوری کردن از رابطه ی جنسی باعث می شود این دسته از افراد احساس نیاز و تمایل خود به این فعالیت را نیز از دست بدهند. اما برای عده ای دیگر، نداشتن رابطه ی جنسی می تواند آن را خواستنی تر کند! به عبارتی دیگر، کنار گرفتن از رابطه ی جنسی یا شما را کلا بیخیال آن می کند یا اینکه تمایل تان را خیلی بیشتر می کند!
احساس غم
بخشی از رابطه جنسی، جسمی و بخشی از آن ذهنی است. در رابطه ی جنسی تماس پوستی برقرار می شود و این نوع تماس، ابتدایی ترین شیوه ی انسان برای رسیدن به آرامش است (مانند کودک در آغوش مادر). ارتباط جنسی، تماس پوستی و نوازش های زیادی برای طرفین فراهم می کند و همین کمک می کند تا حس و حال هر دو طرف بهتر شود. همچنین ترشح هورمون اوکسی توسین حین رابطه ی جنسی می تواند حال طرفین را بهتر کرده و تولید بیشتر اندورفین را به دنبال داشته باشد. حالا با متوقف کردن تمام این اتفاق های مثبت در بدن، ممکن است دچار حس غم و ناراحتی شوید، اما به این معنی نیست که از لحاظ بالینی افسرده اید.
هر چند پژوهش ها نشان داده که افسردگی و نداشتن رابطه ی جنسی با هم مرتبطند، اما این ارتباط، علت و معلولی نیست. اگر شما یک فرد سالم باشید و فعالیت جنسی خود را متوقف کنید، افسرده نخواهید شد، بلکه مثلا به این دلیل ممکن است افسرده شوید که همسر یا نامزد شما به شما خیانت کرده و زندگی تان تحت تاثیر قرار گرفته است. بنابراین نداشتن فعالیت جنسی به هیچ طریقی موجب افسرگی بالینی نمی شود، حتی با این وجود که ارتباط قابل توجهی این میان وجود دارد.
ضعیف شدن دیواره ی واژن
برای زنی که وارد دوران یائسگی شده است اگر رابطه ی جنسی مکرر وجود نداشته باشد با بالا رفتن سن، دیواره های واژن ضعیف شده و وقتی مجددا رابطه ی جنسی برقرار شود، این فعالیت دردناک خواهد بود. بعد از ورود به یائسگی، رابطه ی جنسی برای سلامت واژن مهم است. زنان سنین بالاتری که فعالیت جنسی ندارند بیشتر در معرض نازک و ضعیف شدن دیواره ی واژن و خشکی بافت آن هستند. حتما می دانید که رابطه ی جنسی موجب افزایش جریان خون در اندام های جنسی می شود.
کم شدن ترشحات واژن
برای زنان سنین بالاتر، اگر بعد از مدتی توقف رابطه ی جنسی مجددا این فعالیت شروع شود، ممکن است ترشحات واژن به سختی صورت بگیرد. زیرا با افزایش سن، هورمون استروژن کمتری تولید می شود. یک زن 20 یا 30 ساله، استروژن زیادی دارد و بافت های تناسلی اش سالم تر، نرم تر و منعطف ترند. اما زن 60 ساله ای که استروژن ندارد، این ویژگی ها را نیز ندارد. پس مهم است که جریان یکنواخت فعالیت های جنسی حفظ شود.
کاهش یا افزایش استرس
استرس هم مانند سایر تاثیرات توقف فعالیت جنسی کمی نیاز به دقت دارد. آنهایی که کلا کمتر استرس دارد، تمایل شان به رابطه ی جنسی بیشتر است اما در اینجا هم باید بگوییم که این یک رابطه ی علت و معلولی نیست. اگر فعالیت جنسی برای شما نوعی تسکین دهنده ی استرس است، پس توقف آن می تواند میزان استرس تان را بالا ببرد. مطالعه ی کوچکی در اسکاتلند نشان داد افرادی که رابطه ی جنسی داشتند در مقایسه با کسانی که از آن امتناع می کردند، واکنش فشار خون شان نسبت به استرس کمتر بوده است. برای بعضی از خانم ها، سکس به دلایل گوناگونی استرس برانگیز است، مثلا ممکن است دردناک باشد.
کاهش احتمال عفونت دستگاه ادراری
عجیب نیست که با توقف رابطه ی جنسی، ریسک عفونت های مقاربتی کاهش می یابد اما احتمال عفونت های دستگاه ادراری نیز پایین می آید. البته این موضوع بستگی به نوعی رابطه ی جنسی نیز دارد. هشتاد درصد عفونت های دستگاه ادراری در زنان سنین پیش از یائسگی در عرض 24 ساعت بعد از برقراری رابطه ی جنسی روی می دهد.
تشدید دردهای پریود
جالب است بدانید رابطه جنسی می تواند گرفتگی ها و دردهای روزهای پریودتان را تسکین بدهد. هر چند این موضوع هنوز دقیقا مورد مطالعه و بررسی قرار نگرفته است، اما به گفته ی کارشناسان منطقی به نظر می رسد: رحم عضله ای است که هنگام ارگاسم منقبض می شود، یعنی ارگاسم باعث می شود خون سریع تر خارج شود و در نتیجه از گرفتگی ها و دردها قاعدگی کم خواهد شد. البته این میان اندورفین نیز افزایش می یابد که آن هم می تواند برای کاهش این درد و ناراحتی ها مفید باشد.
کاهش احتمالی عملکرد مغز
البته دقیقا اینطور نیست! اما دو پژوهش بسیار جالب روی موش ها که یکی در دانشگاه مریلند و دیگری در کره جنوبی انجام شد دریافت داشتن فعالیت جنسی، عملکرد مغز و رشد سلول های مغزی شان را افزایش داده بود. ولی به تحقیقات بسیار بیشتری نیاز است تا بتوانیم به طور قطعی بگوییم که نداشتن رابطه ی جنسی به معنی از دست دادن این بهبود عملکرد در مغز است.
حفظ توان فیزیکی رابطه ی جنسی
هر چند برخی از افراد مثلا زنان یائسه تحت تاثیر عوارض بلند مدت ِ نداشتن رابطه ی جنسی قرار می گیرند اما به طور کلی بدن شما وقتی که بعد از یک دوره توقف، دوباره به این فعالیت ها برمی گردد می تواند شیوه های جنسی خود را به یاد بیاورد. بعد از شروع مجدد روابط جنسی همه چیز سر جای اول خود برمی گردد.