Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

پورنو گرافی | اعتیاد به تماشای فیلم سکسی | مضرات و فواید | راه های ترک اعتیاد به پورن

پورنوگرافی | پورنوگرافی چه تاثیرات مثبت و منفی دارد؟

درباره تاثیرات فیلم‌های پورنوگرافی یا هرزه‌نگاری که به آن‌ فیلم بالای 18سال نیز می‌‌گویند، باورهای مختلف زیادی وجود دارد. با افزایش اطلاعات علمی و آموزش‌های روانشناسان، بیشتر مردم از مخرب بودن اثرات این فیلم‌ها آگاه هستند اما همچنان باورهای غلطی نیز وجود دارد. دو سوم مخاطبان این فیلم‌ها را در جهان مردان و یک سوم را زنان تشکیل می‌دهند. ممکن است شما نسبت به اثر دیدن فیلم‌های پورن بر روی رابطه جنسی با همسرتان و سلامت روان خود نگران باشید. آگاهی از تأثیرات مختلف تماشای فیلم‌های پورن بر مغز به شما کمک می‌کند تا از اعتیاد به آن‌ها جلوگیری کرده و بیشتر به سلات روان خود اهمیت بدهید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله رابطه جنسی را مطالعه کنید.

استفاده مفید از پورنوگرافی یا باورهای غلط؟

استفاده مفید از پورن یا باورهای غلط؟

برخی از افراد تصور می‌کنند دیدن فیلم‌های پورن می‌تواند اثرات مثبتی برای آن‌ها داشته باشد. مثلا می‌توانند پیش از رابطه جنسی با همسرشان از این فیلم‌ها نکات مفیدی را یاد بگیرند و یا پیش از برقراری رابطه به تحریک بیشتری دست پیدا کنند.

آموختن رابطه جنسی صحیح با پورنوگرافی

نه تنها این باور اشتباه است بلکه مسئله دقیقا برعکس است. می‌توان گفت نامعتبرترین مرجعی که می‌توانید به وسیله آن با رابطه جنسی آشنا شوید فیلم‌های پورن هستند. در این فیلم‌ها معمولا از وضعیت‌های بدنی (پوزیشن‌) استفاده می‌شود که در رابطه جنسی واقعی سخت هستند و حتی لذت کمتری را ایجاد می‌کنند اما فیلم‌برداری را راحت‌تر می‌کنند. همچنین طول زمان رابطه جنسی در این فیلم‌ها با یک رابطه جنسی طبیعی کاملا متفاوت است و به شکل غیرطبیعی طولانی است. برای جذابیت بیشتر و طولانی شدن فیلم بازیگران معمولا از داروهای تاخیر انزال استفاده می‌کنند و یا یک قسمت از فیلم را در چند نوبت فیلم‌برداری و سپس تدوین می‌کنند.

برخی از مردان تصور می‌کنند که با دیدن فیلم پورن می‌توانند روش تحریک بهتر همسرشان را آموزش ببینند اما باید بدانید که معمولا ارضاء جنسی بازیگران زن این فیلم‌ها مصنوعی و نوعی نقش بازی کردن در جهت جذاب شدن بیشتر فیلم است. برای عشق بازی و رابطه جنسی با کیفیت با همسرتان می‌توانید ازمشاوره جنسی بهره ببرید. توصیه می‌کنیم مقاله عشق بازی با همسر را مطالعه کنید.

تحریک میل جنسی با پورنوگرافی

درست است که فیلم پورن به خاطر ارائه محرک جنسی شما را برای رابطه برانگیخته می‌کند اما زمانی که شما به مراتب با محرک‌هایی اغراق شده و غیرواقعی روبرو می‌شوید دیگر نمی‌توانید پاسخ برانگیختگی به محرک طبیعی مانند بدن همسرتان را نشان دهید. تحقیقات نشان داده در بسیاری از زوج‌هایی که یکی از طرفین به دیدن فیلم پورن می‌پردازد روابط جنسی با شکست روبرو می‌شوند و دو طرف پس از مدتی تصور می‌کنند که جذابیت یا رفتار جنسی طرف مقابلشان از حالت عادی کمتر است. خودارضایی در مردان، روابط فرازناشویی، کژکاری‌های جنسی از دیگر مشکلاتی است که به همراه دیدن این فیلم‌ها زوج‌ها را درگیر می‌کند.

تاثیرات واقعی پورنوگرافی

اعتقاد به اثرات مثبت فیلم پورن به باورهای غلطی که توسط سودجویان اقتصادی ایجاد شده است، برمی گردد. علاوه بر آن تاثیرات منفی تایید شده‌ای در کسانی که مخاطب این فیلم‌ها هستند مشاهده شده است. در ادامه به برخی از این تاثیرات پرداخته‌ایم.

1. پورنوگرافی نوعی ماده مخدر

پورنوگرافی نوعی ماده مخدر

تقریبا همه تحقیقات روی مغز و رفتار مخاطبان فیلم‌های پورن نشان می‌دهد که اعتیاد به پورنوگرافی حقیقت دارد و کاملا مانند مواد مخدر عمل می‌کنند. در حقیقت دلیل این مسئله شباهت عملکرد مغز هنگام برقراری رابطه جنسی و مصرف مواد است. زمانی که موادی مانند هروئین یا کوکائین مصرف می‌کنید دقیقا همان قسمت از مغزتان فعال می‌شود که هنگام رابطه جنسی فعال می‌شود.

علاوه بر این در رابطه جنسی طبیعی شما معمولا نمی‌توانید محرک‌ها و شریک جنسی خودتان را به سرعت تغییر دهید، در حالی که در مصرف مواد می‌توانید دوز مواد را افزایش دهید و در تماشای پورن می‌توانید هر بار فیلم رابطه با یک فرد جدید یا شرایط جدید را تماشا کنید. اثر تغییر شریک جنسی در تحریک بیشتر در روانشناسی به اثر کولیج مشهور است که نشان می‌دهد جنس نر بسیاری از پستانداران و همچنین انسان‌ها نسبت به شریک جنسی جدید بیشتر تحریک می‌شوند و این اثر در فیلم‌های پورن به شدت وجود دارد که باعث وابستگی زیاد به آن‌ها می‌شود.

2. تصویر اشتباه از رابطه جنسی واقعی

همان‌طور که در بالا گفته شد نه تنها نمی‌توان از فیلم پورن رابطه جنسی را یاد گرفت بلکه این فیلم‌ها رابطه جنسی کاملا غیر طبیعی را نشان می‌دهد. استفاده از بازیگران با بدن‌های ایده‌آل و غیرطبیعی و رفتارهای تحریک‌آمیزی که تقلید آن‌ها در حالت واقعی سخت و حتی غیرممکن است باعث دو اثر در ذهن شما می‌شود.

اثر اول پورنوگرافی : ذهن شما وقتی با محرک شدید روبرو شده دیگر به محرک طبیعی مثل بدن همسرتان واکنش نشان نمی‌دهد و این باعث می‌شود رابطه جنسی طبیعی برای شما کمتر لذت‌بخش شود.

اثر دوم: شما به اشتباه تصور می‌کنید که رابطه جنسی مناسب باید به شکلی باشد که در فیلم دیده‌اید. مثلا باید چندین دقیقه دخول طولانی داشته باشید یا بتوانید تمام آن رفتارها را تقلید کنید و شکست در رابطه جنسی واقعی باعث می‌شود اعتماد به نفس و عزت نفس شما آسیب‌پذیر شده و نسبت به خود احساس بدی داشته باشید.

3. بی‌اعتمادی و بی‌میلی در رابطه

بی‌اعتمادی و بی‌میلی در رابطه

علاوه بر تاثیر پورنوگرافی بر رابطه جنسی، این فیلم‌ها بر روابط بین فردی شما هم اثر می‌گذارند. بازیگران معمولا در داستان این فیلم‌ها نقش زنانی را ایفا می‌کنند که یا به شدت منفعل و ساده‌لوح هستند و یا تنها در پی عشوه‌گری و ترغیب مردان به رابطه جنسی هستند. به علاوه مردان در این فیلم‌ها همیشه آماده برقراری رابطه جنسی با افراد متنوع می‌باشند. این کلیشه می‌تواند به طور ناخودآگاه تصور شما نسبت به رفتار مردان و زنان به طور کلی، یا حتی همسرتان را تغییر دهد و منجر به بی‌اعتمادی شما به او شود.

4. ارائه الگوهای تحریک جدید و مخرب

علاوه بر این که فیلم‌های پورن وضعیت‌های بدنی، طول زمان دخول و ظاهر بدنی غیرطبیعی را برای تحریک بیشتر ارائه می‌دهد، در برخی از این فیلم‌ها افراد با شریک‌های جنسی متعدد هم‌جنس یا غیر هم جنس و یا با افرادی با ویژگی‌های سنی و جسمی خاص رابطه جنسی برقرار می‌کنند. به دلیل اثر کولیج که در بالا اشاره شد مغز مردان پس از مدتی تحریک به وسیله محرک ثابت در پی شریک جنسی جدید و روش‌های جدید است.

متاسفانه این تغییر سلیقه تحریک جنسی از دنیای تخیلی فیلم پورنوگرافی می‌تواند به دنیای واقعی سرایت کند و فرد در پی این باشد که این الگوها را برای تحریک بیشتر به طور واقعی تجربه کند که معمولا عواقب ارتباطی و بین‌فردی زیادی را به وجود آورده و منجر به اختلالات جنسی متعدد می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات جنسی کلیک کنید.

درمان اعتیاد به پورنوگرافی

بسیاری از افرادی که برای یک یا دوبار به تماشای فیلم‌های پورن می‌نشینند نسبت به آن اعتیاد پیدا می‌کنند. این اعتیاد تمام جنبه‌های زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده و همانطور که گفتیم پیامدها و تأثیرات مخربی را به همراه دارد. اما برای ترک این عادت و برگشت به زندگی طبیعی و رو به رشد هیچ‌گاه دیر نیست. از انواع روش‌های موجود می‌توانید برای ترک پونوگرافی بهره‌مند شوید اما بهترین کار این است که ابتدا با یک مشاوره جنسی در ارتباط باشید چرا که ترک اعتیاد به پورنوگرافی همانند ترک اعتیاد به مواد مخدر فرآیندی پیچیده و مشکل است و بیشتر افراد در ترک خودسرانه‌ی آن با شکست مواجه می‌شوند.

درمان‌های روانشناختی موجود به شما کمک می‌کنند تا طی یک برنامه‌ی منظم درمانی محرک‌ها، وسوسه‌ها و افکار مرتبط با پورنوگرافی را در خود کنترل کنید. می‌توانید برای ترک عادت خود از گروه‌های خودیاری بهره‌مند شوید؛ گروه‌های خودیاری از افرادی تشکیل شده‌اند که مشکلات یکسانی داشته‌ و برای کمک به هم و همدردی برنامه‌هایی را با راهنمایی یک متخصص پی ریزی می‌کنند. گروه دوازده قدمی معتادان جنسی یکی از این گروه‌ها است. در کنار روش‌های روانشناختی ممکن است روانپزشک داروهای کاهش میل جنسی را برای فرد معتاد به پورنوگرافی تجویز کند که به فرآیند درمان کمک می‌کنند.

همه باورهای اشتباه درباره «پورنوگرافی»

امروزه صنعت پورنوگرافی یک صنعت چند میلیارد دلاری است که کارتل های تجاری بزرگ پشت آن قرار دارند. به کمک این صنعت آنها توانسته اند نورم های اجتماعی را درهم بریزند و هر جامعه ای برحسب شرایط، از کم تا زیاد تحت تاثیر آثار مخرب آن قرار گرفته اند.

 
امروزه روابط زناشویی طبیعی و غیرطبیعی از هم غیرقابل افتراق شده و به علت درهم ریخته شدن عرف های جامعه حتی سبب ایجاد مشکلات عدیده در خانواده ها و مشکلات روانی شدید در استفاده کنندگان از این فرآورده ها شده است.
 
پورنوگرافی یا همان صحنه های بالای 18 سال که به صورت فیلم، عکس، مطالب یا اثر هنری به نمایش در می آید شامل رفتارهای جنسی تحریک آمیز است. پورنوگرافی مملو از ایده های اشتباهی است که از نظر علمی همگی آنها به اثبات رسیده است. اما طرفداران اشاعه این نوع برنامه ها به دروغ تصویر دیگری از آن در اذهان عموم مردم به وجود می آورند. در این مقاله به برخی باورهای اشتباه در رابطه با فیلم های پورنو و تحقیقات علمی در رابطه با مضرات آن می پردازیم.
 
هشت باور درست و نادرست در رابطه با «پورنوگرافی»
 
1- با تماشای پورنوگرافی، رابطه جنسی  درست را می آموزید
 
این باور اشتباه است. بازیگران فیلم های پورنو برخلاف زندگی واقعی، برگزیده شده اند. همان طور که تمامی زن های مانکن میانگین قد 1.80 و وزن 45 کیلوگرم دارند تمام مردان و زنانی که در فیلم های پورنو شرکت داده می شوند جذاب و ایده آل هستند. واضح است شخصی که مبادرت به تماشای همیشگی این فیلم ها می کند در نهایت دچار سردرگمی بین ایده آل های این فیلم ها و دنیای واقعی می شود.

2- پورنوگرافی محرک میل جنسی است
 
این باور اشتباه است. براساس تحقیقات انجام شده در 6 درصد زوج هایی که یکی از آنها به تماشای فیلم های پورنو اعتیاد دارد، روابط جنسی دچار شکست می شود. در برخی از این زوج ها برای چند ماه و حتی چند سال رابطه جنسی قطع می شود و گاهی یکی از زوجین دیگر تمایلی به همسر خود نشان نمی دهد. دلیل این هم قضاوت ها و نگاه های منفی است که بیننده این فیلم ها به مرور به همسر خود پیدا می کند و به این نتیجه می رسد که همسرش نمی تواند به خوبی زنان یا مردان دیگر، رابطه جنسی برقرار کند.
 
در تحقیقی برای اثبات این مساله محققان 2 گروه از زوج ها را با هم مقایسه کردند. یک گروه در هفته یک ساعت و گروه دیگر ساعت ها پورنوگرافی دیدند. بررسی ها نشان داد گروه اول از زندگی جنسی خود رضایت بیشتری داشتند.

3- پورنوگرافی نمایشی از رابطه جنسی کلاسیک و نوعی آموزش جنسی است.
 
این باور اشتباه است. هیچ یک از وضعیت های انتخاب شده درواقعیت راحت و لذت بخش نیستند بلکه به نحوی انتخاب می شوند که تصویر گرفتن از آن ساده باشد. پورنوگرافی مملو از حرکات خشن است و تصویری اشتباه از رابطه جنسی به فرد منتقل می کند و به نحوی باعث گرایش فرد به ایده آل طلبی یا نفرت از رابطه جنسی خواهدشد. برای فردی که تا لحظه تماشای این فیلم ها رابطه جنسی نداشته است، اطلاعات مخابره شده از پورنوگرافی مسمومیت زاست و تصویری نادرست از رابطه جنسی و میل جنسی به فرد می دهد.

4- افرادی که پورنوگرافی می بینند، بیماران روانی اند
 
این باور اشتباه است. گرایش به تماشای پورنوگرافی عکس العملی کاملا طبیعی است. نکته مهم اینجاست که فرد بداند این فیلم در عین تحرک آمیز بودن واقعی نیست و اجازه ندهد تماشای پورنو تعادل زندگی جنسی او را به هم بزند.

5- پورنو اعتیادآور است
 
این باور درست است. 6 تا 9 درصد افرادی که پورنوگرافی نگاه می کنند به تماشای آن معتاد می شوند و نمی توانند تمایل خود را به تماشای این فیلم ها محدود کنند.
 
همه باورهای اشتباه درباره «پورنوگرافی» 
 
6- تماشای فیلم پورنو باعث می شود مردان بیاموزند زنان چگونه از رابطه لذت می برند
 
این باور اشتباه است. زنانی که در این فیلم ها حضور دارند هیچ یک مقابل دوربین لذتی از رابطه جنسی نمی برند. در حالت طبیعی زنان حاضر نیستند در هر زمان از روز و با هر مردی رابطه جنسی برقرار کنند. برخلاف آنچه در فیلم ها نمایش داده می شود هیچ زنی دوست ندارد در یک زمان با چند مرد رابطه جنسی داشته باشد و حتی حضور زن دیگری حین برقراری رابطه با یک مرد خوشایند نیست.
 
پورنوگرافی درواقع بر گرفته از تخیلات مردانه است و فانتزی زنانه محسوب نمی شود. هیچ احساسی طی آن وجود ندارد و عشق کاملا نادیده گرفته شده است. این در حالی است که قلب و مغز نیز به اندازه آلت تناسلی در برقراری رابطه جنسی دخالت دارند. نگاه کردن به فیلم های پورنو هرگز باعث افزایش توانایی و مهارت های جنسی نمی شود بلکه برعکس اعتماد به نفس بینندگانش را کاهش می دهد. 
 
7- مدت زمان رابطه جنسی در این فیلم ها طبیعی است
 
این باور اشتباه است. بازیگران این فیلم ها یا دارو مصرف می کنند یا تصاویر مونتاژ شده است. برای داشتن نعوظی طولانی و برقراری یک رابطه جنسی کامل به بازیگران مرد در فیلم پورنو پول داده می شود. به همین دلیل این مردان داروهای تقویت کننده جنسی از جمله ویاگرا مصرف می کنند. این بازیگران با دادن آگهی و پس از بررسی های مختلف انتخاب می شوند.

8- زنان بیش از مردان به تماشای این فیلم ها تمایل نشان می دهد.
 
اشتباه است. آمار نشان می دهد مردان تمایل بیشتری به تماشای پورنو دارند. برخلاف مردان که با چشم تحریک می شوند زنان تمایل چندانی به تماشای این فیلم ها ندارند و در اکثر زنان تماشای فیلم پورنو باعث تحریک جنسی نمی شود.

پورنوگرافی به مغز آسیب می زند
 
تاکنون بیش از 20 تحقیق در رابطه با تاثیر پورنوگرافی بر مغز انجام شده است. همگی این تحقیقات ثابت کرده تماشای فیلم های پورنو آسیبی معادل مصرف مواد مخدر یا الکل بر مغز دارند. نتایج تحقیق جدیدی که محققان دانشگاه کمبریج انجام دادند نشان می دهد مغز افرادی که گرایش مکرر به تماشای فیلم های پورنو دارند همانند مغز افراد الکلیک است. در این تحقیق به کمک تکنیک تصویربرداری MRI مشخص شد تماشای پورنو بخشی از مغز را هدف می گیرد که مسئول خلاقیت و احساس خوشبختی است.
 
آمار نشان می دهد در هر ثانیه در اینترنت 38 هزار نفر فیلم پورنو جستجو می کنند و یک سوم این افراد را خانم ها تشکیل می دهند. با هر بار تماشای فیلم پورنو در بدن ترشح تستوسترون، دوپامین و اکسی توکسین افزایش می یابد و این موضوع باعث خستگی مغز می شود و به حافظه و تمرکز فرد آسیب می زند.
 
ترشح دوپامین در میزان بالا هنگام تماشای فیلم پورنو باعث خستگی مناطق جلویی مغز می شود که در تصمیم گیری و کنترل رفتار دخالت دارد. دوپامین برای حس خوشبختی حیاتی است اما وقتی فردی به تماشای این نوع فیلم ها وابسته می شود ترشح دوپامین افزایش می یابد و این موضوع سلول های تولیدکننده را خسته می کنند. در نتیجه ترشح به مرور کم می شود و رسیدن به حس خوشبختی در فرد به تدریج کمرنگ خواهدشد و فرد ناچار برای رسیدن به آن راه های دیگری از جمله اعتیاد یا مصرف الکل را انتخاب می کند که این موضوع خود به مغز آسیب می زند.
 
اکسی توسین نیز هورمونی است که باعث ایجاد اعتماد بین افراد می شود. افرادی که به تماشای این نوع فیلم ها اعتیاد دارند ابتدا اعتماد زیادی به همسرشان پیدا می کنند اما ترشح بیش از حد این هورمون به مرور زمان باعث تاثیر منفی بر زندگی اجتماعی، احساسی و زناشویی شان می شود و تحقیقات نشان می دهد می تواند باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویی و حتی خشونت های خانگی شود.
 
همه باورهای اشتباه درباره «پورنوگرافی»
 
محققان در بررسی های خود روی موش ها، منطقه مربوط به حس خوشبختی را تحریک کردند و ترشح زیاد ترکیبات شیمیایی در مغز در نهایت به مرگ موش ها انجامید. در انسان ترشح زیاد این ترکیبات باعث خستگی شدید مغز می شود و این مساله، حافظه، تمرکز، توجه و قدرت تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار می دهد. مغز افرادی که به تماشای فیلم های پورنو اعتیاد دارند صرفا تحریک می شود و این موضوع روی کارکرد مغزی و ضعیت روانی این افراد اثر منفی می گذارد.
 
در سال 2002 تحقیقی روی افراد معتاد به کوکایین انجام و مشخص شد مناطقی از لوب پیشانی در این افراد آسیب دیده است. در سال 2004 تحقیق دیگری به اثبات رساند اعتیاد باعث افزایش وزن بخشی از مغز می شود. تماشای پورنوگرافی نیز آثار مشابهی بر مغز دارد. بررسی های جدید تر نشان داده وابستگی به تماشای تصاویر جنسی و فیلم های پورنو باعث تغییر خود به خود و شدید ساختار مغز می شود.
 
محققان در بررسی های خود به این نتیجه رسیده اند که تماشای پورنوگرافی در کودکان زیر 14 سال به شدت به مغز آنها آسیب می زند و می تواند باعث تغییرات شدید رفتاری شود. یک سوم کودکانی که این نوع فیلم ها را تماشا می کنند تنها چند روز بعد، رابطه جنسی را آغاز می کنند و متاسفانه احتمال تمایل به تجاوزات جنسی و رفتارهای خشن جنسی در این افراد بیشتر است.

استمنا از عوارض دیگر تماشای پورنوگرافی است
 
بسیاری از جوانان با تماشای فیلم پورنو به استمنا رو می آورند. این کار باعث می شود فرد به مرور وارد دنیای تخیلی خود شده و از واقعیت و زندگی جنسی واقعی دور شود و دیگر از رابطه عادی زناشویی احساس لذت نکند.

چگونه خود را از اعتیاد به پورنو برهانیم؟
 
دانشمندان برای اعتیاد به پورنوگرافی 5 مرحله ذکر کرده اند که به آنها مراحل اعتیاد به پورنوگرافی گفته می شود:
 
•    مرحله مواجهه با مواد پورنوگرافی: بسیاری از افرادی که به پورنوگرافی اعتیاد دارند، تماشای مواد پورنوگرافی را از سنین پایین شروع کرده اند.
 
•    مرحله اعتیاد: در این مرحله، فرد مبتلا به مواد پورنوگرافی رجوع می کند و یک حالت اجبار در وی است که نمی تواند از رجوع به آن اجتناب کند.
 
•    مرحله افزایش: در این مرحله روز به روز میزان استفاده از مواد پورنوگرافی بیشتر می شود و بیمار نمی تواند دست از آنها بکشد.
 
•    مرحله حساسیت زدایی: در این مرحله مواد پورنوگرافی حساسیت اولیه خود را برای بیمار از دست می دهند و فرد دیگر مثل اوایل با مواد پورنوگرافی تحریک نمی شود. بیمار سعی می کند با استفاده بیشتر و متنوع تر از مواد پورنوگرافی به حساسیت اولیه دست پیدا کند، ولی این اتفاق نمی افتد.
 
•    مرحله عمل: در این مرحله بیمار از دنیای پورنوگرافی خارج و وارد اعمال پورنوگرافیک می شود.
 
هشت باور درست و نادرست در رابطه با «پورنوگرافی»
 
راه های مقابله با اعتیاد به مواد پورنوگرافی
 
بیمار می تواند با اقداماتی به شرح زیر به خودش کمک کند تا از دام اعتیاد به پورنوگرافی خلاصی پیدا کند:
 
•    محیط خود را عوض کند و کارهایی را که هر روز انجام می داده تغییر دهد.
 
•    از موقعیت های پرخطر (موقعیت هایی که سبب می شود فرد از مواد پورنوگرافی استفاده کند، مثل تنها بودن) اجتناب کند.
 
•    فهرستی از نتایج منفی و مثبت استفاده از مواد پورنوگرافی تهیه و با خود مرور کند.
 
•    سعی کند کمتر در موقعیت تنهایی قرار گیرد. بهتر است همیشه یک یا چند نفر در اطراف فرد باشند.
 
•    دوستان و روابط خود را مرور کند. هر عاملی را که سبب کشیده شدن فرد به طرف استفاده از مواد پورنوگرافی می شود، کنار بگذارد.
 
•    راه هایی پیدا کند که بتواند به اضطراب، خشم و افسردگی خود غلبه کند.
 
•    سعی کند فعالیت هایی را پیدا کند که سبب آرامش می شود و می تواند از آنها لذت ببرد.

تکنیکهای رفتاری (رفتاردرمانی) درمان اعتیاد به پورنوگرافی

پورنوگرافی (pornography) : تجسمی بی پرده از مسائل جنسی با هدف تحریک یا ارضای جنسی است که در قالب‌های مختلف ازجمله کتاب، فیلم و مجله ارائه می‌شود . ارتباط جنسی را به شیوه‌ای آشکار و آزار‌دهنده توصیف می‌کنند  و خواهان یک علاقه شدید (وقیح، هولناک، بی‌شرمانه یا شهوانی) جنسی هستند.

پورنوگرافی هم مثل چیزهای دیگر عادتی اعتیادزا است که خیلی زود از کنترل شما خارج می شود. همچنین خرید فیلم های پورنو، سر زدن به سایت های اینچنینی و شرکت در فعالیت های هرزه نگاری برایتان ممنوع و غیرقانونی است .

مراحل

۱ – تشخیص دهید که پورنوگرافی به خاطر تاثیرات هورمونی که دارد از عادت های بد دیگر اعتیادآورتر است و درنتیجه فقط زمانیکه خودتان واقعاً بخواهید می توانید آن را کنار بگذارید.

۲ – منابعی که از آن پورنوگرافی دریافت می کنید را شناسایی کنید. آیا این منبع اینترنت است؟ یا یک مجموعه فیلم؟ به مرحله ۴ دقت کنید.

۳ – بین خودتان و آن منابع فاصله بیندازید، مثلاً: کامپیوترتان را در یک اتاق عمومی در خانه قرار دهید نه در اتاق خواب شخصیتان. همچنین می توانید این وب سایت ها را در ویندوز کامپیوترتان بلاک کنید تا دیگر نتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.

۴ – از شر منابعی که در دست دارید خلاص شوید. روی دی وی دی ها با خودکار خط بیندازید که دیگر قابل استفاده نباشند و بعد دور بریزیدشان. عکس ها و مجله های پورنویی که دارید را پاره کرده و دور بریزید. کلیه فایل های پورنویی که روی کامپیوترتان دارید را پاک کنید.

۵ – موقعیت هایی که شما را بیشتر تحریک می کنند شناسایی کنید و با این موقعیت ها فاصله بگیرید. اگر یک آهنگ یا بازی ویدئویی خاص این تحریک را ایجاد می کند، آن را برای مدتی کنار بگذارید. شاید مجبور شوید چند وقت از رفت و آمد با دخترها یا پسرهای جذاب صرفنظر کنید. البته بعد از اینکه اعتیادتان از بین رفت می توانید به وضعیت عادی برگردید.

۶ – یک عادت تازه را شروع کرده تا جایگزین عادت به پورنوگرافی شود.

۷ – پیگیری روند پیشرفتتان هم می تواند کمک کند. به ازای هر روزی که بدون پورنوگرافی می گذرانید یک تیک روی تقویمتان بزنید. سعی کنید یک رشته طولانی از این تیک ها ایجاد کنید.

۸ – اگر به هر دلیل دوباره به پورنوگرافی روی آوردید، برای اینکه نتوانسته اید خودتان را کنترل کنید خود را مجازات نکنید چون اینکار فقط اعتماد به نفس شما را پایین می آورد و باعث می شود بیشتر از قبل به پورنوگرافی روی بیاورید. برای چند روز استفاده از فیلم هاف عکس ها، شبکه ها و سایت های پورنو را برای خود ممنوع کنید.

۹ – بعد از گذشت یک مدت طولانی—مثلاً شش ماه، یک سال– به خودتان پاداش بدهید.

۱۰ – کارهای اینترنتی مثبت برای خود ایجاد کنید. درمورد یک موضوع خاص عضو یک انجمن شوید. یا وقتی احساس بیکاری و بیحوصلگی میکنید از بازی های آنلاین استفاده کنید..

۱۱ – از دوستانی که شما را به اینکارها ترغیب می کنند دوری کنید.

۱۲ –  استفاده از کامپیوتر را برای خود محدود کنید. شاید اگر کامپیوتر جلوی رویتان نباشد به فکر این چیزها نیفتید. سعی کنید شب ها پای کامپیوتر ننشینید.

تهیه و تنظیم مطلب در مجله آموزش زناشویی و جنسی

برداشت http://postharvestjournal.ir 

طبتاج http://tebtaj.ir

طب سنتی http://tebbe-sonaty.ir

محتوای این سایت جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد در صورتی که زیر 18  سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی