محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .
اختلال نعوظ و علل بروز آن
به گزارش سایت طبتاج اختلال نعوظ گونهای ناکارآمدی جنسی در مردان است که در آن آلت مردی قادر نیست به وضعیت نعوظ برسد یا در آن حالت باقی بماند؛ بنابراین فرد نمیتواند عملکرد رضایتبخشی در آمیزش جنسی داشته باشد.
اکثر مردان گاهی اوقات، برخی از مشکلات سخت نشدن یا نعوظ ماندن آلت تناسلی را تجربه کرده اند، اما این اختلال نعوظ نامیده نمیشود که باعث نگرانی شود. تنها در صورتی که در عملکرد جنسی مشکل ایجاد کند و آنرا غیر ممکن سازد و سبب نارضایتی مداوم شود، اختلال نعوظ نامیده میشود.
اختلالات نعوظی از جمله مشکلات رایج جنسی آقایان است که می تواند صرفا به دلیل خستگی یا استرس باشد. اما در برخی موارد عواملی برای بروز این مشکل وجود دارد که نادیده گرفته می شوند و می توانند جدی باشند. در دیدگاه کلی تر، دو نوع اختلال نعوظ می تواند زندگی جنسی مردان را تحت تاثیر قرار دهد. علت اصلی پزشکی و یا روانی است. در این مطلب مشکلات سلامتی که ممکن است منجر به بروز اختلال نعوظ شوند را عنوان می کنیم.
افزایش فشارخون
در مردانی که مبتلا به پر فشاری خون هستند، میزان ناتوانی جنسی بیشتر از افراد طبیعی است. بعضی از داروهایی که برای فشارخون مصرف میشوند، خودشان می توانند سبب اختلال جنسی شوند، ولی خود فشارخون هم بهصورت مستقل مرد را مستعد ابتلای به اختلال نعوظ میکند. میزان شیوع ناتوانی جنسی کامل در مردان مبتلا به پرفشاری خون که بعضی از انواع داروهای ضد فشارخون را مصرف میکنند، 3 برابر مردان با فشارخون طبیعی است.
برخی از داروهای ضد فشارخون برعملکرد جنسی اثرات سوءدارند ، ولی افراد مبتلا به فشارخون که دارو مصرف میکنند، به هیچ وجه نباید دارو را سرخود قطع کنند، بلکه باید این داروها را با مشورت پزشک معالج در صورت امکان با داروهای دیگری جایگزین نمایند زیرا اولویت، فشارخون طبیعی است.
سکته مغزی
سکته مغزی سومین علت مرگ است و 5.5 میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا هستند. هر قدر امید به زندگی بالاتر میرود، میزان بروز سکته مغزی نیز افزایش می یابد. پس از سکته مغزی، عملکرد جنسی، فعالیت جنسی و میزان رضایت از روابط زناشویی، دستخوش تغییرات عمده میشود. علت اختلال جنسی پس از سکته مغزی مجموعهای از عوامل جسمی و روانی است.
معمولاً افرادی که دچار سکته مغزی میشوند، برخی علل زمینه ای، مانند فشارخون، دیابت و بیماری قلبی- عروقی دارند و ممکن است قبل از سکته مغزی، داروهای متعددی نیز مصرف کنند. وجود بیماریهای زمینه ای منجر به سکته مغزی و استفاده از برخی از داروها، از عوامل مستعد کننده بروز اختلال جنسی هستند، بنابراین درصد مهمی از افراد مبتلا به سکته مغزی، از قبل دارای درجاتی از اختلالات جنسی خواهند بود، که عوارض ناشی از سکته مغزی، مزید بر علت شده و مشکلات عملکرد جنسی بیمار را بیشتر و شدیدتر میکند.
اختلال نعوظ به علت چاقی
چاقی میزان بروز اختلال نعوظ را تقریباً دو برابر می کند. چاقی به عنوان یک عامل مستقل در ایجاد اختلال نعوظ شناخته شده است. روش دقیق محاسبه وزن ایده آل محاسبه «شاخص وزن بدن» می باشد، که بدین صورت محاسبه می شود: وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر. مثلاٌ شاخص وزن بدن یک فرد با وزن70 کیلوگرم و قد 1.8 متر، برابر 21.6 خواهد بود. اگر شاخص وزن بدن مساوی یا کمتر از 25 باشد، طبیعی محسوب می شود.
اختلال نعوظ به علت چربی خون و تجمع چربی در رگها
امروزه مشخص شده است که ناتوانی جنسی میتواند به دلیل چربی خون بالا در فرد باشد. در مردانی که مبتلا به ناتوانی جنسی هستند، میزان بیماریهای عروقی قلب بیشتر از مردان طبیعی است. افزایش چربی خون سبب مسدود شدن عروق و کاهش میزان جریان خون عضو مربوطه می شود.
اگر اختلال نعوظ به طور طبیعی برطرف نشود و حتی به مرور تشدید پیدا کند، می تواند نشان دهنده ی تصلب شرایین باشد. این بیماری به واسطه ی تجمع چربی بیش از اندازه در جداره ی ها عروق خونی بروز می کند که با غلیظ شدن خون باعث سفت شدن عروق می شود. در نتیجه بدن به خوبی خون لازم را به منطقه ی تناسلی نمی رساند و نعوظ کامل رخ نمی دهد.
به گفته ی متخصصان، آقایانی که دچار اختلال نعوظ رفع نشده می شوند امکان دارد در سه تا پنج سال آتی دچار مشکلات قلبی عروقی مانند آنفارکتوس (سکته ی قلبی) شوند. اگر اختلالات نعوظی مانند عدم نعوظ سفت و پایدار برطرف نشود، باید به پزشک مراجعه کنید. معمولا اکثر آقایان به سختی در خصوص چنین مشکلی صحبت می کنند. اما توجه داشته باشید هر چه مشکل سریع تر بررسی شود، امکان درمان آن ساده تر خواهد بود.
بیماری پارکینسون و اختلال نعوظ
افرادی که دچار بیماری پارکینسون می شوند، در معرض اختلالات نعوظی قرار دارند. برای بروز نعوظ کامل، عصب ها باید سیگنال هایی ارسال کنند، رگ های خونی نرم و شل شده و خون بتواند به راحت جریان پیدا کند و به ناحیه تناسلی برسد. متاسفانه در صورت بروز بیماری پارکینسون این سیگنال با تاخیر ارسال می شود. افرادی که به این بیماری دچار شده اند و یا در ابتدای ابتلا هستند، باید در خصوص این مشکل نیز با پزشک خود مشورت کنند. مصرف برخی داروها مانند ویاگرا با نظر پزشک می تواند کمک کننده باشد.
اختلال نعوظ به علت دوچرخه سواری بیش از حد
درست است که دوچرخه سواری، ورزشی مفرح و عالی است، اما به آقایان توصیه می شود که در این ورزش دچار افراط نشوند، چون امکان دارد کیفیت نعوظ آنها را تحت تاثیر قرار دهد. صندلی دوچرخه سفت است و باعث کاهش 30 تا 60 درصد جریان خون در ناحیه ی آلت تناسلی می شود. نتایج بررسی هایی که در دانشگاه کولوگن انجام شده نشان می دهد که 13 درصد ناتوانی جنسی در بین دوچرخه سواران مربوط به آنهایی است که در هفته بیش از 400 کیلومتر رکاب می زنند. به عقیده ی متخصصان دوچرخه سواری آقایان باید به سه ساعت در هفته محدود شود.
افسردگی یکی از علل اصلی بروز اختلالات جنسی است
اختلال نعوظ به علت مصرف برخی داروها
داروهای ضدکلسترول، ضدافسردگی و غیره. این داروها نرمی و انعطاف پذیری رگ ها را کاهش می دهند و به این ترتیب روی نعوظ آقایان تاثیر می گذارند. در خصوص کلسترول خون همه چیز به میزان آن بستگی دارد. اگر میزان آن نگران کننده نباشد، بهتر است به جای مصرف دارو از روش های طبیعی برای تنظیم کلسترول استفاده کرد. البته اگر کلسترول بالا امری ژنتیکی باشد، مصرف دارو اجباری است. در این صورت پزشک برای مقابله با اختلالات نعوظی داروهای محرک جنسی مانند سیالیس، ویاگرا یا لویترا تجویز می کند.
در خصوص داروهای دیگری که باعث ایجاد اختلال نعوظ می شوند نیز مصرف یکی از این داروها تجویز می شود. البته باید بدانید که تنها مورد منع مصرف این داروها برای رفع اختلالات نعوظی در صورت مصرف داروهای بعد از سکته ی قلبی یا داروهای ضد آنژین است، چون باعث افت شدید فشار خون می شوند.
افسردگی و اختلالات جنسی
افسردگی یکی از علل اصلی بروز اختلالات جنسی در آقایان و البته خانم ها است. باید بدانید که از هر 10 مورد اختلال جنسی، 9 مورد به مسائل روحی روانی مربوط می شود. استرس، ترس، اضطراب و همچنین افسردگی برای سلامت و نشاط جنسی افراد آسیب رسان هستند. فرد افسرده میل به هیچ کاری ندارد بنابراین طبیعی است که گرایشی به ایجاد روابط جنسی هم نداشته باشد.
آقایان با مشاهده ی مشکلات جنسی باید به پزشک مراجعه کنند. درست است که اکثر آقایان در این خصوص با کسی صحبت نمی کنند، اما باید بدانند که تشخیص بموقع علت مشکل به درمان آن کمک زیادی می کند. در خصوص افسردگی نیز باید فرد تحت درمان قرار بگیرد.
بیماری دیابت و اختلال نعوظ
در اغلب موارد دیابت باعث بروز اختلالات نعوظی می شود. به عقیده ی متخصصان از بین 10 تا 15 درصد مردانی که از اختلالات نعوظی رنج می برند، 30 تا 50 درصد دیابتی هستند. با افزایش میزان قند خون، دیابت رگ های خونی و عصب ها را تخریب می کند و در این بین رگ ها و عصب های آلت تناسلی نیز بی نصیب نمی مانند. توجه داشته باشید که داروهای تجویز شده برای کنترل دیابت و عوارض آن مانند فشار خون و کلسترول بالا نیز به طور غیر مستقیم در این مشکل اثر می گذارند. آقایان باید نسبت به اختلالات نعوظی پایدار هوشیار باشند و به پزشک مراجعه کنند. توجه داشته باشید که مصرف دخانیات نیز رگ های خونی را خطر می اندازد و باعث بروز تصلب شرایین می شود. به این ترتیب نیز قطر عروق خون کاهش پیدا کرده و حالت ارتجاعی آنها کم می شود. در نتیجه امکان بروز اختلالات نعوظی بیشتر می شود.
مشکلات جنسی به علت کمبود تستوسترون
اختلالات هورمونی یعنی کمبود هورمون تستوسترون در آقایان باعث بروز مشکلات جنسی می شود. بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا میزان این هورمون بررسی شود. اگر میزان آن ناکافی باشد با مصرف ژل و یا تزریق تستوسترون مشکل رفع می شود. البته تزریق در صورتی انجام می شود که مشکلاتی مانند بزرگی پروستات وجود نداشته باشد. در هر حال پزشک بهتر قادر به تشخیص و رفع مشکل است.
اختلال نعوظ به علت مصرف الکل
مصرف الکل در طولانی مدت به سلامت جنسی افراد آسیب می زند. الکل با به خطر انداختن سلامت رگ های خونی، عصب ها و کاهش ترشح تستوسترون توسط بیضه ها باعث ایجاد ناتوانی جنسی می شود.
کشیدن سیگار بدترین نوع اختلال در نعوظ (نشت وریدی) را ایجاد میکند. مطلب حائز اهمیتی که میبایست در این قسمت ذکر شود، داروهایی است که در درمان اختلالات نعوظ در مردان بهکار میروند. بعضی از این داروها علیرغم عوارض جانبی بالقوه خطرناک، در بسیاری از داروخانهها بدون نسخه در اختیار مردم قرار میگیرند. بدتر از همه داروهائی هستند که در شبکههای ماهواره ای تبلیغ میشوند، علاوه بر اینکه ترکیب اکثر آنها مشخص نیست، به راحتی با یک تلفن در اختیار مصرفکننده قرار داده میشوند.
این داروها حتی در افراد طبیعی میتوانند بسیار پر عارضه باشند، و در افرادی که مبتلا به فشارخون، بیماریهای قلبی عروقی و یا سکته مغزی هستند، عوارض بسیار بیشتر و خطرناکتر هستند. بنابراین تأکید می شود، از این نوع داروها به هیچ وجه بدون مشورت پزشک استفاده نشود. هر فرد بیماری داروی مخصوص به خود را لازم دارد، و نمی توان یک نسخه را به تمام بیماران پیچید.
خلاصه اینکه…
1- صرف ابتلای به هریک از بیماریهای مذکور، دلیل حتمی وقوع اختلال جنسی در آینده نیست. داشتن هریک از بیماریهای فوق فقط خطر ابتلا به اختلال جنسی در آینده را نسبت به جمعیت طبیعی زیاد میکند که بسته به نوع بیماری، درصد آن خیلی کم یا خیلی زیاد خواهد بود.
2- هر فردی که دارای یکی از بیماریهای فوق میباشد و نیز مبتلا به اختلال جنسی است، دلیل بر این نیست که علت اختلال جنسی وی، بیماری کنونی اوست. علت اصلی، پس از بررسیهای دقیق مشخص میشود.
3- در افرادی که مبتلا به یک بیماری مساعد کننده بروز اختلال جنسی هستند، با اتخاذ تدابیری میتوان تا حدودی از ایجاد آن جلوگیری و یا حداقل زمان بروز آن را به تأخیر انداخت و نیز از شدت آن کاست.