Code Center

محتوای سایت آموزش جنسی و زناشویی طبتاج جهت کمک به مسایل جنسی و زناشویی خانواده ها تهیه و تنظیم شده است و مناسب افراد زیر 18 سال نمی باشد. در صورتی که زیر 18 سال دارید , این سایت را ترک نمایید .

پیوند لثه: چرا مورد نیاز است و چه انتظاری می توان داشت؟

 پیوند لثه, جراحی پیوند لثه

جراحی پیوند لثه

 

پیوند لثه

به گزارش سایت طبتاج  اگر اخیراً دندانپزشک شما گفته شده است که به پیوند لثه نیاز دارید ، وحشت نکنید. جراحی لثه از آنچه هست سختر به نظر می رسد. پیوند لثه ممکن است برای محافظت از دندانهای شما در برابر اثرات مخرب تحلیل لثه لازم باشد، یا باید برای بهبود ظاهر لبخندتان پیوند لثه انجام دهید.

پیوند لثه چیست؟

پیوند لثه نوعی از عمل جراحی دندان است که روشی نسبتا سریع و آسان می‌باشد. در این عمل متخصص پریودنتیت از سقف دهان، بافت لثه را برداشته و از آن برای لثه‌ی آسیب دیده استفاده می‌کند. عقب رفتگی لثه به آرامی رخ می‌دهد و به همین دلیل بسیاری از مردم متوجه بروز این اتفاق نمی‌شوند. در صورت عدم درمان چنین مشکلاتی، ممکن است در نهایت منجر به از دست رفتن دندان فرد شود. پیوند لثه در بیشتر موارد جنبه‌ی درمانی دارد، ولی برخی از مردم برای اصلاح طرح لبخند خود از این روش استفاده می‌کنند که در این صورت جنبه‌ی زیبایی دارد.

 

چرا پیوند لثه انجام می شود؟

اگر لثه های شما در حال عقب رفتن است ، دندانپزشک شما ممکن است پیوند بافت لثه را توصیه کند. تحلیل لثه ، ریشه دندان های شما را در معرض دید قرار می دهد. این امر باعث می شود سطح ریشه دندان های شما بیشتر پوسیده شود و همچنین حساس تر و مستعد ساییدگی شود.

 

پیوند لثه ، می تواند لثه های تحلیل رفته را اصلاح کند. دندانپزشک شما ممکن است برای این روش جراحی ساده شما را به یک پریودنتیست ، متخصص لثه ارجاع دهد.

در یک پیوند لثه ، پریودنتیست شما ابتدا یک تکه بافت را از سقف دهان یا از بافت سالم لثه در نزدیکی آن خارج می کند. آنها سپس آن را به محلی که لثه های شما تحلیل رفته است وصل می کنند. این روش نسبتاً سریع است و به محض اتمام کار می توانید آنجا را ترک کنید.

 

 پیوند لثه, جراحی پیوند لثه

پیوند لثه دندانهای جلویی

 

آمادگی قبل از پیوند لثه 

سه نوع پیوند لثه وجود دارد:

پیوند لثه آزاد

 پیوند بافت اتصال

 پیوند پدیکال (جانبی)

یک متخصص پریودنتیست این گزینه ها را با شما در میان می گذارد و براساس نیازهای فردی شما توصیه می کند.

وقتی تصمیم گرفتید که این روش را انجام دهید، لازم نیست روز قبل یا روز انجام عمل رژیم خاص یا کار خاصی انجام دهید. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که حاضر شوید و پریودنتیست شما نوع پیوند را تأیید می کند.

 

با این حال، لازم است شما یک قرار ملاقات را ترتیب دهید. به شما داروهایی برای درد و ناراحتی داده می شود که ممکن است رانندگی برای شما ایمن نباشد، بنابراین باید با یک نفر همراه به خانه بروید.

 

انتظار شما در طی مراحل چیست؟

پس از رسیدن به قرار ملاقات، شما را به اتاق پزشک راهنمایی می کنند. از بی حسی موضعی برای بی حسی ناحیه ای که عمل انجام می شود استفاده می شود.

در موارد نادر، ممکن است پریودنتیست به شما اجازه بیهوشی عمومی بدهد تا بتوانید در حین عمل بیهوش شوید. این معمولاً به دلیل خطرات همراه با بیهوشی عمومی توصیه نمی شود.

 

بسته به نیازهای فردی، پریودنتیست یکی از موارد زیر را انجام می دهد:

پیوند لثه آزاد: پریودنتیست شما تکه کوچکی از بافت را از سقف دهان برداشته و بخیه می زند و سپس بافت را به ناحیه مورد نیاز بخیه می زند. اگر لثه های شما نازک باشد و برای جلوگیری از تحلیل بیشتر به بافت اضافی نیاز داشته باشید ، این نوع پیوند را خواهید داشت.

 

پیوند بافت اتصال: پریودنتیست شما یک فلپ کوچک در سقف دهان شما باز می کند و یک قطعه از بافت همبند را از زیر لایه بالایی بافت خارج می کند. آنها این بافت را به ناحیه ای که به بافت لثه نیاز دارد ، می زنند. این متداول ترین نوع پیوند است.

 

پیوند پدیکال: پریودنتیست شما از ناحیه ای در کنار لثه تحلیل رفته شما یک فلپ بافت ایجاد می کند و با استفاده از فلپ ناحیه بافت لثه را که در حال عقب است می پوشاند. در این روش ، بافت لثه بیش از آنکه از قسمت دیگری از دهان شما گرفته شود ، با بافت موضعی در حال تحلیل است. این نوع پیوند معمولاً موفق ترین است زیرا جریان خون در هر قسمت از دهان شما را قطع نمی کند. برای اینکه این کار انجام شود ، شما به مقدار زیادی لثه در مناطق اطراف لثه تحلیل رفته نیاز دارید.

 

این روش معمولاً طولانی نمی شود. هنگامی که پریودنتیست بخیه پیوند را به پایان رساند، شما بعد از انجام جراحی دهان خود با دهانشویه ضد باکتری می شویید.

پزشک همچنین در مورد چگونگی مراقبت از پیوند تا بهبود کامل صحبت خواهند کرد.

 

 پیوند لثه, جراحی پیوند لثه

قبل و بعد از پیوند لثه

 

  • جراحی لثه و نکات لازم بعد از عمل جراحی لثه

دوران نقاهت پیوند لثه 

مدت کوتاهی پس از انجام مراحل می توانید به خانه بروید. اگر می خواهند شما را رصد کنند ، برای اطمینان از عدم وجود هیچ مشکلی در پیوند ، باید یک یا دو ساعت صبر کنید.

 

• در طی یکی دو هفته اول بهبودی ، سعی کنید غذاهای نرم و سرد بخورید تا مطمئن شوید به پیوند صدمه ای وارد نکرده اید. شما نباید غذاهای سفت و گرم بخورید که بتواند پیوند را بسوزاند یا تحریک کند.

غذاهای خوب برای دوره نقاهت عبارتند از:

- تخم مرغ 

- ماست

- سبزیجاتی که پخته شده تا زمانی که نرم شوند

- پنیر

- بستنی

 

• پریودنتیست شما احتمالاً توصیه می کند که از دهان شویه ضد میکروبی برای جلوگیری از عفونت ، تجمع پلاک بر روی دندان ها یا مشکلات پیوند استفاده کنید.

 

• تا زمانی که پزشک نگوید انجام این کار بی خطر است ، نباید در آن قسمت مسواک بزنید یا نخ دندان بکشید. مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن قبل از بهبود محل می تواند زخم را باز کند یا باعث ایجاد عفونت شود.

 

• اگر با هر درد و ناراحتی روبرو هستید ، داروهای مسکن بدون نسخه ، مانند ناپروکسن ، می توانند تسکین دهنده باشند.

 

• ورزش و هیچ فعالیت سختی را انجام ندهید تا زمانی که دکتر شما بگوید انجام آن خوب است.

 

 پیوند لثه, جراحی پیوند لثه

عوارض پیوند لثه

 

عوارض پیوند لثه

عوارض پیوند لثه نادر است. عفونت ها غیرمعمول است. اما اگر در اطراف محل پیوند خون متوجه خونریزی غیرمترقبه شدید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

در موارد نادر ، بافت پیوند ممکن است به درستی با محل پیوند سازگار نباشد. در صورت بروز چنین اتفاقی ممکن است لازم باشد که دوباره این روش را انجام دهید.

 

ممکن است بعد از بهبودی کامل پیوند دوست نداشته باشید. در این صورت ، با دندانپزشک خود در مورد لثه (اصلاح شکل بافت لثه) صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند بافت را اصلاح کنند تا از نظر شما خوشایندتر شود.

 

بعد از پیوند لثه چه اتفاقی می افتد؟

شما باید طی یک تا دو هفته از پیوند لثه کاملاً بهبود یابید. بعد از اتمام عمل باید یک جلسه ملاقات بعدی با  پریودنتیست خود ترتیب دهید تا آنها بتوانند از بهبودی مناسب و موفقیت آمیز بودن پیوند اطمینان حاصل کنند.

 

بعد از حدود دو هفته باید بتوانید دوباره مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. بهبود کامل ناحیه پیوند ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد که به سلامت کلی شما و میزان مراقبت از دهان در طی بهبودی بستگی دارد.

برچسب‌ها

تا حالا۰ تا نظر داشتیم!

محسن باقری خطیبانی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
آموزش جنسی و زناشویی